Thuismonitoring zwangerschap

Wat is thuismonitoring?

U komt in aanmerking voor thuismonitoring omdat u in uw zwangerschap extra controle nodig heeft maar daarvoor niet in het ziekenhuis opgenomen hoeft te zijn. We noemen dit ‘ziekenhuisverplaatste zorg’. Deze zorg kan thuis geboden worden. U krijgt dezelfde behandeling als in het ziekenhuis maar dan in uw eigen omgeving.

Wanneer krijgt u thuismonitoring?

Als u tijdens uw zwangerschap extra controle nodig heeft maar niet in het ziekenhuis opgenomen hoeft te worden, kunt u thuismonitoring krijgen.

Waar gebeurt thuismonitoring?

Thuismonitoring gebeurt bij u thuis. Verdere behandeling gebeurt op de afdeling verloskunde van CWZ.

Wat gebeurt er tijdens thuismonitoring?

In de meeste gevallen wordt rust voorgeschreven zodat taken als koken en huishoudelijke werkzaamheden worden overgenomen door familie, vrienden of kennissen. U wordt dagelijks bezocht door een verpleegkundige. Zij informeert u over voorschriften van bedrust, een eventueel dieet, het opnemen van tempratuur en het melden van eventuele klachten. Ook doet zij controles die anders in het ziekenhuis gedaan zouden worden. Zoals het controleren van de bloeddruk, temperatuur en urine. Dagelijks wordt er een hartfilmpje gemaakt van de ongeboren baby. Alle gegevens worden doorgegeven aan de arts. Daarnaast komt u één keer per week naar het ziekenhuis voor controle.

Wanneer uw conditie verbeterd is, kan het zijn dat u weer ‘ontslagen’ wordt uit de ziekenhuisverplaatste zorg, net zoals dat vanuit het ziekenhuis kan gebeuren. U wordt dan verder poliklinisch gecontroleerd.

Meer over thuismonitoring

U kunt deze behandeling krijgen bij de volgende aandoeningen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze behandeling te maken krijgen met deze specialismen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze behandeling te maken krijgen met deze verpleegafdelingen. Dit hangt af van uw situatie.