Slijmbeurs operatie

Met een slijmbeurs operatie wordt de slijmbeurs geopend en schoongemaakt.

Als uw slijmbeurs is geïrriteerd op opgezwollen kan een operatie nodig zijn om uw klachten te verminderen. Meestal wordt de slijmbeurs volledig verwijderd in een later stadium als de infectie is verdwenen.

Hoe gaat een slijmbeurs operatie?

Eerst wordt u onder narcose gebracht of krijgt u een plaatselijke verdoving. De arts maakt een snee in uw elleboog of knie. Daarna maakt hij of zij de slijmbeurs open en kan het worden schoongemaakt. Daarna wordt de huid gehecht en verbonden. Soms plaatst de arts een drain om het vocht van de wond af te voeren. De operatie duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Als uw klachten na een aantal weken/maanden nog niet weg zijn, kan het nodig zijn om de slijmbeursontsteking weg te halen. Dat kunt u later beslissen, in overleg met de arts.

Wanneer krijgt u een slijmbeurs operatie?

De meeste klachten door slijmbeurs ontstaan rond de elleboog of de knie. De slijmbeurs kan door een klap of val beschadigen. Als dit vaker gebeurt of het slijmbeurs gaat irriteren, kan er een zwelling ontstaan. Vaak wordt eerst geprobeerd om deze zwelling leeg te zuigen met een naald. Als dit niet lukt of niet past bij uw klachten, dan heeft u vaak een operatie nodig. Soms is er sprake van een infectie in een slijmbeurs, dan wordt tijdens een operatie de slijmbeurs geopend en de infectie verwijderd.

U kunt deze behandeling krijgen bij de volgende aandoeningen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze behandeling te maken krijgen met deze specialismen. Dit hangt af van uw situatie.