Slijmbeurs operatie

Bij een slijmbeurs operatie wordt de slijmbeurs geopend en schoongemaakt.

Als uw slijmbeurs is geïrriteerd op opgezwollen kan een operatie nodig zijn om uw klachten te verminderen. Meestal wordt de slijmbeurs volledig verwijderd in een later stadium als de infectie is verdwenen.

Wanneer een slijmbeurs operatie?

De meeste klachten door slijmbeurs ontstaan rond de elleboog of de knie. De slijmbeurs kan door een klap of val beschadigen. Als dit vaker gebeurt of het slijmbeurs gaat irriteren, kan er een zwelling ontstaan. Vaak wordt eerst geprobeerd om deze zwelling leeg te zuigen met een naald. Als dit niet lukt of niet past bij uw klachten, dan heeft u vaak een operatie nodig. Soms is er sprake van een infectie in een slijmbeurs, dan wordt tijdens een operatie de slijmbeurs geopend en de infectie verwijderd.

Toon meer

Hoe verloopt een slijmbeurs operatie?

Eerst wordt u onder narcose gebracht of krijgt u een plaatselijke verdoving. De arts maakt een snee in uw elleboog of knie. Daarna maakt hij of zij de slijmbeurs open en kan het worden schoongemaakt. Daarna wordt de huid gehecht en verbonden. Soms plaatst de arts een drain om het vocht van de wond af te voeren. De operatie duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Als uw klachten na een aantal weken/maanden nog niet weg zijn, kan het nodig zijn om de slijmbeursontsteking weg te halen. Dat kunt u later beslissen, in overleg met de arts.

Waar vindt een slijmbeurs operatie plaats?

De operatie gebeurt op de polikliniek chirurgie-heelkunde.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.