Slaapapneu leefregels

Adviezen om klachten door slaapapneu te verminderen. 

Voor alle patiënten met slaapapneu is het belangrijk om algemene maatregelen te treffen. Als u licht slaapapneu heeft, kunnen deze uw klachten verminderen. Soms is verdere behandeling dan niet meer nodig.

Welke leefregels zijn er voor slaapapneu?

  • probeer alcohol binnen 6 uur voor het slapengaan te vermijden
  • probeer te stoppen met roken
  • bent u te zwaar, val dan af
  • neem geen medicijnen waar u suf van wordt, zoals slaapmiddelen of spierverslappers.

Als deze leefregels onvoldoende helpen, zijn de volgende behandelingen mogelijk:

Waarom bij slaapapneu naar CWZ?

Als u last heeft van slaapapneu, is dat erg vervelend. Het Slaapcentrum CWZ is ervaren in het onderzoeken en behandelen van slaapapneu. KNO-artsen, longartsen, neurologen en klinisch psychologen werken binnen het centrum samen. Het slaapcentrum is geaccrediteerd door de Federatie van Nederlandse Slaap Centra. Met deze accreditatie voldoet CWZ aan de regels van de European Sleep Research Society, die de kwaliteit van zorg, techniek en kennis bewaakt.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.