Cardiologie

De zorgverleners van cardiologie doen onderzoek naar ziekten van het hart.

Twijfelt u of u een risicopatiënt bent voor het coronavirus? Bekijk de veelgestelde vragen op de website van de Harteraad

Toon meer

Wie zijn we?
Onze negen cardiologen zijn gespecialiseerd in ziekten van het hart:

  • ziekten door vernauwingen of plotse afsluitingen van de kransslagaderen
  • hartfalen
  • ritme- en geleidingsstoornissen
  • ziekten van de hartkleppen
  • ziekten van de hartspier
  • ook hebben we oog voor aandoeningen die te maken hebben met de grote bloedvaten
  • aangeboren hartziekten die zich manifesteren bij volwassenen.

Wat doen we?
Omdat veel hartziekten blijvende gevolgen hebben voor de patiënt, hebben de cardiologen van CWZ ook veel aandacht voor het voorkomen van hartziekten en nazorg.

Maatregelen vanwege coronavirus

Door corona is de gang van zaken in CWZ anders. Lees meer over de coronamaatregelen die we nemen voor uw en onze veiligheid.

Over de afdeling

Onderzoek in Hartcentrum Nijmegen

Hartcentrum Nijmegen onderzoekt uw hartklachten. U krijgt er snel de antwoorden die u zoekt. U kunt bij Hartcentrum Nijmegen terecht als u last heeft van niet-acute aandoeningen van het hart: hartritmestoornis, pijn op de borst of hartruis. U wordt dan onderzocht door cardiologen van CWZ en Radboudumc. Een afspraak maakt u via uw huisarts.

Gang van zaken bestaande patiënt

Voor polikliniek cardiologie B18, meldt u zich bij Meldpunt 1B. Neem uw legitimatiebewijs en registratiekaart mee. Dan neemt u plaats in de wachtkamer. Een doktersassistentie roept u binnen in de spreekkamer. Zij maakt een hartfilmpje (ECG), meet de bloeddruk en bepaalt uw gewicht. Het is handig als u kleding draagt die u gemakkelijk kunt uittrekken. De cardioloog stelt u daarna vragen (anamnese). Zo nodig doet hij lichamelijk onderzoek. Daarna bepaalt hij het vervolg. Dat kan een vervolgonderzoek zijn, een controleafspraak of een behandeling. De doktersassistente neemt met u door welke onderzoeken moeten gebeuren. U krijgt de datum van het onderzoek thuisgestuurd.  Hierover krijgt u informatie mee. CWZ probeert de onderzoeken achter elkaar te plannen. Dan hoeft u niet onnodig nogmaals terug te komen.

Gang van zaken nieuwe patiënt

Als u als nieuwe patiënt op de poli komt, dan zijn er twee verschillende routes. De cardioloog bepaalt de route door middel van de verwijzing van uw huisarts. U krijgt de afspraak met de post thuis gestuurd. In de brief vindt u alle benodigde informatie omtrent de route nieuwe patiënt en voor welke route u bent aangemeld.

Gang van zaken nieuwe patiënt - Route 1
Bij deze route krijgt u de onderzoeken op de dag dat u bij de cardioloog komt.
Een doktersassistentie roept u binnen in de spreekkamer. Zij maakt een hartfilmpje (ECG), meet de bloeddruk en bepaalt uw gewicht. Het is handig als u kleding draagt die u gemakkelijk kunt uittrekken. U krijgt op dezelfde dag alle onderzoeken: bloed prikken, longfoto, echo van het hart, hartfilmpje (ECG)fietsproef en lichamelijk onderzoek door de cardioloog. De meeste onderzoeken gebeuren op een andere afdeling. Na alle onderzoeken komt u terug op de poli cardiologie. Hier krijgt u de uitslag van de cardioloog. Als behandeling nodig is, krijgt u ook een behandelplan. De onderzoeken en het gesprek zal ongeveer 3 tot 4 uur in beslag nemen.
Soms is nog meer onderzoek nodig. Hiervoor moet u een andere keer terugkomen naar CWZ.

Gang van zaken nieuwe patiënt - Route 2
Bij deze route komt u eerst op het spreekuur bij de cardioloog en zullen de onderzoeken achteraf zijn.
Een doktersassistentie roept u binnen in de spreekkamer. Zij maakt een hartfilmpje (ECG), meet de bloeddruk en bepaalt uw gewicht. Het is handig als u kleding draagt die u gemakkelijk kunt uittrekken.
De cardioloog stelt u daarna vragen (anamnese). Zo nodig doet hij lichamelijk onderzoek. Daarna bepaalt hij het vervolg beleid. Dat kan een onderzoek zijn, of een behandeling. Als alle onderzoeken gedaan zijn komt u terug op de poli voor de uitslagen.

Contact

Telefoon
024 365 82 50
Maandag t/m vrijdag 8.30 - 12.00 uur en van 14.00 -16.30 uur

Cardiologie
B18. Melden bij Meldpunt 1B. Neem uw legitimatiebewijs en registratiekaart mee.

Laatste nieuws

U verlaat hiermee de informatiepagina's over behandeling s-icd.

U kunt bij dit specialisme te maken krijgen met de volgende poliklinieken of teams. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij dit specialisme te maken krijgen met de volgende verpleegafdelingen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij dit specialisme te maken krijgen met deze zorgprofessionals. Dit hangt af van uw situatie.

A
E
G
H
J
K
M
O
R
T
Z