Permetrinecrème

Permetrinecrème is crème die wordt gebruikt bij de behandeling van schurft.

Het is absoluut noodzakelijk dat alle gezinsleden worden behandeld, ook wanneer ze zelf geen jeuk of huiduitslag hebben. Iedereen moet zo snel mogelijk en op hetzelfde moment worden behandeld.

Toon meer

In principe is één behandeling voldoende. Wanneer er na een week nog nieuwe huidafwijkingen optreden en er een kans bestaat dat de infectie nog niet weg is, moet de behandeling nog een keer worden herhaald.

Wat gebeurt er tijdens permetrinecrème?

  • Eerst moet het gehele lichaam worden ingesmeerd, met uitzondering van het gezicht en het behaarde hoofd. Dus ook tussen de tenen, in de bilspleet, onder de nagels, op de balzak en op de schaamlippen. Plooitjes zijn de favoriete plek van de schurftmijten. Bij kinderen van 2 jaar en jonger worden ook het gezicht en het behaarde hoofd mee behandeld. Na het insmeren mogen de handen niet gewassen worden. Het is beter om van te voren niet onder de douche of in bad gaan. 
  • Op de ochtend na het insmeren (8 tot 12 uur na het aanbrengen van de crème) moet het gehele lichaam onder de douche goed worden gewassen. Droog na het douchen het lichaam af met een schone handdoek en trek schone kleren aan. 
  • Zowel uw kleding als uw bed moeten goed gewassen worden. De arts zal u vertellen hoe u dit precies moet doen.

Als de stappen goed worden uitgevoerd, zal de schurft verdwijnen. De jeuk kan nog wel tot 10 dagen aanhouden. Soms kan de jeuk zelfs tijdelijk erger worden, tijdens of kort na het aanbrengen van de crème. Als de jeuk niet direct minder wordt wil het dus niet zeggen dat de crème niet werkt.

Wanneer krijgt u permetrinecrème?

Permetrinecrème is een behandeling bij schurft.

Waar gebeurt permetrinecrème?

De behandeling met permetrinecrème gebeurt thuis. Controle gebeurt op de afdeling dermatologie van CWZ.

U kunt deze behandeling krijgen bij de volgende aandoeningen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze behandeling te maken krijgen met deze specialismen. Dit hangt af van uw situatie.