Mobiliseren van de schouder

Als u last heeft van een frozen shoulder zit uw schouder erg vast en kunt u moeilijk bewegen.

Door uw schouder weer los te maken, zullen de klachten uiteindelijk verdwijnen. Dit kan met verschillende behandelingen. U krijgt de behandeling die het beste bij u past.

Behandeling zonder verdoving

U kunt pijnstillers en ontstekingsremmers krijgen die uw pijn zullen verminderen. Vervolgens moet de schouder worden losgemaakt. Dit kan bijvoorbeeld door oefeningen met fysiotherapie. Meestal start de huisarts deze behandeling. Wanneer u nog steeds klachten blijft houden, kan de huisarts u doorverwijzen naar het CWZ.

Behandeling met verdoving

In CWZ kijkt de arts nogmaals naar uw klachten. Samen met de arts kunt u er ook voor kiezen om uw schouder los te maken onder narcose. U bent dan volledig verdoofd. De arts kan uw schouder dan zo ver doorbewegen dat het gewricht weer soepel wordt. U krijgt hierdoor geen wond.

De behandeling vindt plaats in dagbehandeling. U mag na de operatie dezelfde dag weer naar huis. Om de schouder soepel te houden is het van belang thuis snel te starten met oefenen (samen met uw fysiotherapeut). Maak hiervoor alvast een afspraak met uw fysiotherapeut op de dag na de operatie.

Waar gebeurt het mobiliseren van de schouder?

De behandeling met verdoving wordt uitgevoerd op de operatiekamer. Daarna vindt de behandeling plaats op de verpleegafdeling van orthopedie.

Schouderbehandeling in dagopname

Een groot aantal schouderoperaties kan in dagopname gebeuren. Wel zo fijn om snel naar huis te kunnen! Het verkorten van ziekenhuisopnames past bij de CWZ-ambitie om de zorg waardevoller te maken.

U kunt deze behandeling krijgen bij de volgende aandoeningen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze behandeling te maken krijgen met de volgende poliklinieken of teams. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze behandeling te maken krijgen met deze specialismen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze behandeling te maken krijgen met deze verpleegafdelingen. Dit hangt af van uw situatie.