Mallet finger behandeling

Hoe ontstaat een haperende vinger of mallet finger?

Een mallet finger ontstaat vaak door overbelasting. Hierdoor ontstaat een peesschedeontsteking, ook tendovaginitis stenosans genoemd. Een verdikking van de pees loopt vast in de peesschede. Dit is vaak pijnlijk.

Hoe is behandeling van de mallet finger?

De behandeling van een mallet finger kan met of zonder operatie. De arts overlegt met u wat de beste behandeling voor u is.

Operatief

Een operatie is noodzakelijk als de vinger ‘hapert’ of als een injectie of spalk onvoldoende hebben geholpen. De operatie gebeurt onder plaatselijke verdoving en duur zo’n 20 minuten. U draagt 48 uur een verband en na 2 weken worden de hechtingen meestal verwijderd. Belangrijk is om de vinger meteen na de operatie te bewegen. Zo wordt verkleven van de pees voorkomen. Hierover krijgt u instructies.

Zonder operatie (conservatief)

Behandeling zonder operatie is mogelijk. Dit gebeurt als er alleen pijn is en de vinger niet ‘hapert’. Met een spalk of door inspuiten van ontstekingsremmend medicijn rond de pees, moeten de klachten van de peesschedeontsteking verminderen.

Waar gebeurt de behandeling van de mallet finger?

De behandeling van de mallet finger vindt plaats op het behandelcentrum CWZ uitgevoerd door de afdeling plastische chirurgie.

Meer over behandeling van de mallet finger

U kunt deze behandeling krijgen bij de volgende aandoeningen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze behandeling te maken krijgen met de volgende poliklinieken of teams. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze behandeling te maken krijgen met deze specialismen. Dit hangt af van uw situatie.