Injectie in de caudale ruimte

Dit is een behandeling waarbij er medicatie (verdoving met of zonder ontstekingsremmer) in de caudale ruimte wordt ingespoten.

De caudale ruimte bevindt zich helemaal onder aan de wervelkolom, net boven het stuitje. Deze behandeling wordt toegepast bij pijn laag in de rug met uitstraling in één of beide benen.

 

Toon meer

Ook kan deze behandeling effectief zijn bij pijn bij het zitten of hevige pijn in de schaamstreek. De medicijnen worden ingespoten in de ruimte die een verbinding vormt met de uittredende zenuwen uit het onderste deel van de wervelkolom en het ruggenmerg. Deze ruimte heet de epidurale ruimte

Hoe werkt een injectie in de caudale ruimte?

Als u overgevoelig bent voor jodium of contrastvloeistof en/of voor een bepaald medicijn, dan kunt u dit voor de behandeling aangeven. U komt op uw buik te liggen en uw huid wordt ontsmet en verdoofd op de plek waar geprikt gaat worden. Om de juiste plaats van prikken te kunnen bepalen, wordt röntgendoorlichting of echo gebruikt. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten. Daarna kunt u gewoon naar huis.

Waar wordt een injectie in de caudale ruimte gedaan?

De behandeling met een injectie in de caudale ruimte vindt plaats op de pijnkliniek.

U kunt deze behandeling krijgen bij de volgende aandoeningen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze behandeling te maken krijgen met deze specialismen. Dit hangt af van uw situatie.