Incontinentie medicijnen

Er zijn verschillende medicijnen voor de behandeling van ongewenst urineverlies.

Deze helpen alle alleen tegen aandrangincontinentie. De medicijnen werken niet bij iedereen even goed. Er is niet een 'beste' medicijn. Verschillende mensen reageren verschillend op de verschillende medicijnen. 

Dit geldt ook voor de bijwerkingen. Het is daarom meestal een kwestie van uitproberen welk medicijn voor u het beste is. De groep van 'anticholinergica' is al heel lang bekend. De oudere middelen hadden veel bijwerkingen, de nieuwere veel minder. Vaak genoemde bijwerkingen zijn droge mond, droge ogen en darmverstopping (obstipatie) Sinds ongeveer een jaar is een nieuw medicijn op de markt in Nederland, Betmiga, dat deze bijwerkingen niet heeft. Ook dit is helaas geen wondermiddel en werkt niet bij iedereen.

Als medicijnen niet werken, kan botox een oplossing zijn.

Toon meer

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.