Glaucoom behandeling

De behandeling van glaucoom is erop gericht om de oogdruk naar beneden te brengen. 

Dit moet ervoor zorgen dat er geen of niet meer schade ontstaat aan de oogzenuw. De schade die er al is kan niet meer hersteld worden.

Hoe verloopt het behandelen van glaucoom?

Behandelen kan op verschillende manieren: 

  • Met medicatie: meestal zijn dit oogdruppels en soms tabletten.
  • Met een laserbehandeling. Als medicijnen om de oogdruk te verlagen niet goed helpen of als deze niet goed verdragen worden, dan kunt u voor een laserbehandeling kiezen. Door middel van deze laserbehandeling kan het inwendige kamervocht beter afvloeien.
  • Met een glaucoomoperatie. Als de oogdruk onvoldoende daalt door medicatie of laserbehandeling kan het nodig zijn om het oog te opereren.

Waar vindt de behandeling van glaucoom plaats?

Behandeling gebeurt op de oogkliniek. Glaucoomoperaties worden niet gedaan in CWZ. Hiervoor verwijzen we meestal naar het Radboudumc.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.