Deroofing

Met de deroofing methode (het dak eraf halen) wordt het weefsel boven de holtes en gangenstelsels verwijderd.

Dit kan worden toegepast als er onder de huid holtes en of gangenstelsels aanwezig zijn, die voortdurend talg blijven produceren en ontsteken.

Wat gebeurt er tijdens deroofing?

Bij de deroofing procedure wordt er eerst met een dun pincet gekeken of er gangen onder de huid lopen die met elkaar in verbinding staan. Dan is deroofing mogelijk. Vervolgens wordt de huid boven en naast de gangenstelsels plaatselijk verdoofd. De huid wordt weggesneden zodat het gangenstelsel zichtbaar wordt. De bodem daarvan wordt zoveel mogelijk intact gelaten, die vormt later de nieuwe huid. Na ongeveer 2 uur is de verdoving uitgewerkt en meestal valt de pijn mee.

Na de ingreep blijft de wond open en groeit in 2 tot 4 weken vanzelf dicht. De wond kan de eerste 2 dagen nabloeden. U kunt er gewoon mee onder de douche, het is zelfs goed om de wond dagelijks met de douchekop (zachte stralen, lauw-warm) uit te spoelen. Daarna zachtjes droog deppen en verbinden met een droog gaas, eventueel met een vetgaas er tussen om te voorkomen dat het verband aan de wond blijft kleven.

Wanneer krijgt u de deroofing methode?

De deroofing methode is een behandeling bij acne.

Waar gebeurt deroofing?

De deroofing methode gebeurt op de afdeling dermatologie van CWZ.

U kunt bij deze behandeling te maken krijgen met deze specialismen. Dit hangt af van uw situatie.