Curettage huid

Bij curettage worden bepaalde goedaardige huidgezwelletjes ‘weggeschraapt’.

Bepaalde goedaardige huidgezwelletjes zoals moedervlekken, ouderdomswratten en fibromen kunnen zo eenvoudig worden verwijderd.

Hoe verloopt curettage?

U krijgt eerst een plaatselijke verdoving. Vervolgens wordt met behulp van een curette, een soort mesje, de plek van het gezwel weggeschraapt. Er ontstaat een schaafwondje dat met drukverband wordt verbonden. Als het wondje erg nabloedt, wordt het dichtgebrand of aangestipt met een bloedstelpende oplossing. Na de behandeling kunt u gewoon weer naar huis. Het verband mag er na een paar uur weer af. Als het wondje is dichtgebrand, ontstaat daar een korstje dat vanzelf binnen een paar dagen loslaat.

Het verwijderde stukje huid wordt op de afdeling pathologie onderzocht. De arts zal vervolgens de uitslag van het onderzoek met u bespreken.

Waar vindt curettage van de huid plaats?

Curettage gebeurt op de afdeling dermatologie van CWZ.

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.