Borstvergroting

Wat is een borstvergroting?

Een borstvergroting is het vergroten van de borsten. Er zijn geen duidelijke leeftijdsgrenzen voor een borstvergrotende operatie, maar de ingreep zal niet snel worden uitgevoerd vóórdat iemand 18 jaar oud is. Het is belangrijk dat u de borstvergrotende operatie zelf wilt. Het moet geen wens zijn van mensen in uw omgeving, bijvoorbeeld uw partner. Een borstvergrotende operatie lost over het algemeen geen sociale of seksuele problemen op.

Meer over een borstvergroting

Hoe gebeurt een borstvergroting?

  • Een kwartier voor de ingreep wordt u naar de verkoeverkamer gebracht, hier worden u nog wat vragen gesteld waarna u naar de operatiekamer wordt gereden.
  • Voor de operatie tekent de plastisch chirurg de borsten af. Dit gebeurt meestal op de verkoeverkamer, maar soms ook op verpleegafdeling. Dat hangt af van het operatieprogramma.
  • In de operatiekamer stapt u over op een smalle operatietafel. De anesthesioloog geeft u de verdoving, die met u besproken is.
  • Voordat de operatie begint, krijgt u bewakingsapparatuur aangesloten. Hiermee kunnen we lichaamsfuncties zoals bloeddruk, pols en ademhaling tijdens de operatie goed observeren.

Waar gebeurt een borstvergroting?

Een borstvergroting wordt gedaan op de afdeling plastische chirurgie in CWZ.

U kunt bij deze behandeling te maken krijgen met de volgende poliklinieken of teams. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze behandeling te maken krijgen met deze specialismen. Dit hangt af van uw situatie.