Borstlift operatie

De chirurg haalt tijdens de borstlift operatie het teveel aan huid weg en brengt de borstklier opnieuw in model. Zo krijgt u weer een stevigere borst.

Veel vrouwen krijgen op een gegeven moment verslapte borsten. Dat komt door het ouder worden. Maar ook na veel afvallen, na zwangerschap(pen) en het geven van borstvoeding kunnen de borsten gaan hangen. U kunt een borstlift combineren met een borstvergroting.

Toon meer

De cupmaat van uw borsten verandert niet door een borstlift. Wel kan de plastisch chirurg een verschil in grootte tussen uw linker- en rechterborst corrigeren. Van de grootste borst haalt zij dan huid en borstweefsel weg. De chirurg kan niet garanderen dat de borsten precies hetzelfde worden.

Ook moet u rekening houden met littekens. Waar de littekens zitten en hoe groot ze zijn verschilt. Dit hangt af van de vorm van de borsten en van hoeveel huid de arts moet weghalen.

Hoe gebeurt een borstlift operatie?

  • Wanneer de arts weinig huid hoeft weg te halen loopt het litteken langs de rand van de tepelhof.
  • Als de arts wat meer huid moet weghalen loopt het litteken rond de tepelhof en onder de tepel naar beneden tot in de plooi onder de borst.
  • Als de arts veel huid moet weghalen loopt het litteken rond de tepelhof, gaat dan onder de tepel naar beneden en eindigt horizontaal in de plooi onder de borst.

Of een litteken mooi of lelijk wordt, is niet te voorspellen. Dat hangt af van uw aanleg voor littekenvorming en van de tijd die er overheen gaat. Een breed litteken kan de chirurg soms later nog corrigeren (littekencorrectie).

Waar gebeurt een borstlift operatie?

Een borstlift operatie gebeurt op de operatiekamer, uitgevoerd door de afdeling plastische chirurgie van CWZ.

Folder

U kunt bij deze behandeling te maken krijgen met de volgende poliklinieken of teams. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze behandeling te maken krijgen met deze specialismen. Dit hangt af van uw situatie.