Verloskunde

Zwangere vrouwen met een medische indicatie bezoeken geregeld de afdeling verloskunde. Er is een verloskundig spreekuur en een verpleegkundig spreekuur. Bij verloskunde komen ook vrouwen met gynaecologische problemen en mensen met een kinderwens.

Toon meer

Wie zijn we bij verloskunde?
Bij CWZ verloskunde werken gynaecologen en klinisch verloskundigen. Samen met verpleegkundigen en andere medewerkers zorgen zij voor begeleiding bij zwangerschap en bevalling. Jaarlijks komen er ongeveer 1700 baby's ter wereld in onze kraamsuites.

Wat doen we bij verloskunde?
Als er iets niet goed gaat tijdens de zwangerschap, dan komt u bij een van onze gynaecologen onder behandeling. Soms wordt u thuis gemonitord tijdens de zwangerschap. Verder begeleiden we bij uw bevalling.

Maatregelen vanwege coronavirus

Door corona is de gang van zaken in CWZ anders. Lees meer over de coronamaatregelen die we nemen voor uw en onze veiligheid.
Om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen, hebben gynaecologen enkele voorzorgsmaatregelen genomen. Lees op onze digitale zwangerenmarkt meer over de coronamaatregelen bij verloskunde. U kunt er ook lezen over vaccinatie voor (a.s.) zwangeren en partners.

Over de afdeling

Gang van zaken verloskunde

  • U meldt zich bij de inschrijfbalie van de poli. Deze balie is direct rechts van de ingang. Na het afgeven van uw registratiekaart krijgt u een nummer.
  •  Daarna neemt u plaats in de wachtruimte. U wacht tot uw nummer in het scherm verschijnt. Het eerste getal van uw nummer is het kamernummer waar u verwacht wordt.
  • Wanneer u een afspraak heeft bij de verpleegkundige dan ontvangt u geen nummer. Zij komt u halen uit de wachtruimte.
  • Tijdens het consult stellen we vragen (anamnese), voeren controles uit en maken eventueel een echo. Wanneer een vervolgafspraak of vervolgonderzoek nodig zijn, krijgt u een briefje mee.
  • Dit briefje geeft u af bij de afsprakenbalie. Deze is vlak bij de wachtruimte. De doktersassistente maakt de vervolgafspraak en regelt de onderzoeken. Hierbij houdt ze rekening met uw wensen voor een bepaalde dag of bepaalde zorgverlener. Geef die wensen dus aan.

Zwanger? Download voor uw eerste afspraak Zwapp!

Wij gebruiken de zwangerschapsapp Zwapp. Zo kunnen we u persoonlijke medische informatie geven tijdens uw zwangerschap. Wilt u voor de eerste afspraak Zwapp downloaden en de vragenlijst invullen?

Contact

Telefoon
024 365 82 45
Maandag t/m vrijdag 8.00 tot 17.00 uur

Verloskunde
A44. Neem uw legitimatie en registratiekaart mee.

Meer informatie / links naar websites

U verlaat hiermee de informatiepagina's over behandeling bevalling (poli)klinisch.

U kunt bij dit specialisme te maken krijgen met de volgende onderzoeken. Dit hangt af van uw situatie.

N

U kunt bij dit specialisme te maken krijgen met de volgende poliklinieken of teams. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij dit specialisme te maken krijgen met de volgende verpleegafdelingen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij dit specialisme te maken krijgen met deze zorgprofessionals. Dit hangt af van uw situatie.

B
E
F
H
K
L
N
S