Bevallen in bad (poliklinisch)

Bij poliklinische bevallingen is het mogelijk om in bad te bevallen.

Samen met je verloskundige bekijken jullie of het mogelijk is om veilig in bad te bevallen. CWZ heeft een bevalsuite met een vast bevalbad. 

Voor wie is de poliklinische bevalsuite?
De poliklinische bevalsuite is voor degenen die met hun eigen verloskundige komen bevallen. Dus niet voor zwangeren die bij de gynaecoloog onder controle zijn. 

Reserveren niet mogelijk
Het is niet mogelijk om de nieuwe poliklinische bevalsuite met bad te reserveren. De verloskundige belt naar de afdeling verloskunde op het moment dat jullie naar ons toekomen om te bevallen. Dan krijgen jullie te horen of deze kamer beschikbaar is.

Wat als je pijnstilling wenst?
Dan is het niet mogelijk om in het bad te bevallen. De verloskundige draagt de zorg dan over aan de gynaecoloog. Dan gaan jullie uit de poliklinische suite naar een (klinische) kraamsuite. De gynaecoloog neemt dan de bevalling over.

Toon meer

Hoe verloopt een poliklinische bevalling in bad?

De kamer bestaat uit twee delen. In het ene gedeelte staat het bevalbed. In het andere gedeelte is er een vast bad, ruime douche en wc. In het bad kun je de weeën opvangen en het is ook mogelijk om bad te bevallen. De douche heeft lekkere massagestralen voor in je rug.

In het bad kun je zelf de temperatuur van het water bepalen. Daarna houdt het bad de temperatuur vast, zodat het niet afkoelt als je wat langer in bad ligt. Samen met je verloskundige bepaal je je houding en wat een fijne houding is als je ook besluit om in het bevalbad te gaan bevallen.

Waar vindt de poliklinische bevalling in bad plaats?

Deze vindt plaats in de bevalsuite op de afdeling verloskunde van CWZ.

Sanne over bevallen in bad

Sanne Verburg beviel van Pim in het bevalbad op de verloskamer in CWZ. 'Alsof je in een ligstoel zit, zo luxe.' Lees meer in De Gelderlander.

Sanne Verburg,
patiënt Verloskunde
Lees haar verhaal

Praktische informatie

Komt u naar CWZ?

Draag bij verkoudheidsklachten, luchtwegklachten en/of griepklachten een medisch mondkapje. Deze liggen bij de ingangen van het ziekenhuis.

Wat neemt u mee?

Bij elke afspraak neemt u mee: een identiteitsbewijs (geldig paspoort, identiteitskaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een actueel medicijnoverzicht (AMO).

Bereid u goed voor

Bedenk thuis al wat u tijdens uw afspraak wilt vragen. Als u goed op de hoogte bent, neemt u besluiten die passen bij uw persoonlijke situatie. Dit heet samen beslissen.

Melden bij een Meldpunt

U meldt zich voor een afspraak bij een Meldpunt. U kunt zich aanmelden met uw identiteitsbewijs bij een aanmeldzuil of bij een medewerker.

MijnCWZ

Via het beveiligde patiëntportaal MijnCWZ kunt u thuis uw persoonlijke en medische gegevens inzien die bij ons bekend zijn.