Bevallen in bad (poliklinisch)

Bij poliklinische bevallingen is het mogelijk om in bad te bevallen.

Samen met je verloskundige bekijken jullie of het mogelijk is om veilig in bad te bevallen. CWZ heeft vanaf 1 juli 2020 een nieuwe bevalsuite met een vast bevalbad. 

Toon meer

De kamer bestaat uit twee delen. In het ene gedeelte staat het bevalbed. In het andere gedeelte is er een vast bad, ruime douche en wc. In het bad kun je de weeën opvangen en het is ook mogelijk om bad te bevallen. De douche heeft lekkere massagestralen voor in je rug.

Uniek in de regio: bevallen in een vast bevalbad

Het nieuwe bevalbad is uniek in de regio: een vast, ruim bad. Je kan zelf de temperatuur van het water bepalen. Daarna houdt het bad de temperatuur vast, zodat het niet afkoelt als je wat langer in bad ligt. Samen met je verloskundige bepaal je je houding en wat een fijne houding is als je ook besluit om in het bevalbad te gaan bevallen.

Voor wie is de poliklinische bevalsuite?

De poliklinische bevalsuite is voor degenen die met hun eigen verloskundige komen bevallen. Dus niet voor zwangeren die bij de gynaecoloog onder controle zijn.

Het is niet mogelijk om de nieuwe poliklinische bevalsuite met bad te reserveren. De verloskundige belt naar de afdeling verloskunde op het moment dat jullie naar ons toekomen om te bevallen. Dan krijgen jullie te horen of deze kamer beschikbaar is.

Wat gebeurt er als pijnstilling gewenst is?

Als je pijnstilling wenst, dan is het niet mogelijk om in het bad te bevallen. De verloskundige draagt de zorg dan over aan de gynaecoloog. Dan gaan jullie uit de poliklinische suite naar een (klinische) kraamsuite. De gynaecoloog neemt dan de bevalling over.

U kunt deze behandeling krijgen bij de volgende aandoeningen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze behandeling te maken krijgen met de volgende poliklinieken of teams. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze behandeling te maken krijgen met deze specialismen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze behandeling te maken krijgen met deze verpleegafdelingen. Dit hangt af van uw situatie.