Patiëntenverhalen

Hoe ervaart u als patiënt de zorg en service in CWZ? Lees de verhalen van andere patiënten of stuur ons uw eigen verhaal.

Job van den Burg over acute astma

Job van den Burg, astmapatiënt | CWZ Nijmegen

Zó speel je een computerspel en zó lig je op de spoedeisende hulp met een astma-aanval. Dit gebeurde Job van den Burg. 'Ik was te moe om bang te zijn.' Lees zijn verhaal.

Mevrouw Jansen-Kuhnen over thuisdialyse

Mevrouw Jansen-Kuhnen, patiënt | CWZ Nijmegen

'Gelukkig krijg ik sinds 2 jaar thuisdialyse', vertelt nierpatiënt mevrouw Jansen-Kuhnen. 'Ik zou niet anders meer willen.' Lees haar verhaal.

Mevrouw Rutten over hartfalenzorg aan huis

Hartfalenpatiënt | CWZ Nijmegen

Ritjes naar CWZ kon ze bijna niet meer opbrengen. Daarom waren de huisbezoeken van de wijkverpleegkundige een uitkomst. Lees haar verhaal.

Nils Loermans over de IC

Guillain Barré patiënt | CWZ Nijmegen

Door een zenuwziekte raakte Nils Loermans in korte tijd helemaal verlamd. Maandenlang lag hij op de intensive care (IC) van CWZ te werken aan herstel. Lees zijn verhaal.

Jos Granneman over de diabetespoli

Jos Granneman, diabetespatiënt | CWZ Nijmegen

'Vaak voel ik me een bofkont omdat ik in CWZ zo'n goede begeleiding krijg', aldus Jos Granneman die bij de diabetespoli komt. 'Er is heel goed te leven met diabetes.' Lees zijn verhaal.

Rob Lelieveld over zijn liesbreukoperatie

Liesbreukpatiënt | CWZ Nijmegen

'Ik kom in vele ziekenhuizen', vertelt Rob Lelieveld die bij heelkunde kwam met een liesbreuk. 'CWZ hoort bij de top, vind ik. Ook voor liesbreukbehandeling.' Lees zijn verhaal.

Charlotte van Gennip over de kraamsuite

Charlotte van Gennip, patiënt | CWZ Nijmegen

'De bevalling was pittig en verliep niet altijd even soepel', aldus Charlotte van Gennip na haar bevalling in de kraamsuite. 'Het was een bijzondere ervaring, op alle fronten!' Lees haar verhaal.

Theo Jacobs over de pijnpoli

Zijn ernstige rugklachten bleken geen rugklachten te zijn. De pijnpoli bood uitkomst voor Theo Jacobs (53). 'Ik kan nu weer alles'. Lees zijn verhaal.

Meneer Peters over geestelijke verzorging

Toen hij met hartproblemen in CWZ belandde, sprak meneer Peters met een geestelijk verzorger. ‘Het was fijn om over dingen te kunnen praten'. Lees meer.

Karla van Beijnum over het fertiliteitsteam

Vanwege haar kinderwens kwam Karla van Beijnum bij het fertiliteitsteam terecht. 'Ik sta er niet alleen voor.' Lees haar verhaal.

Dinie Giesbertz over CWZ-handenteam

Door een val hield Dinie Giesbertz aan haar rechterhand hand- en polsklachten over. Samen met het handenteam ging ze revalideren. 'We werken aan krachtopbouw. Ik merk vooruitgang.' Lees haar verhaal.

Anneke Heijl over pijnbestrijding

'Ik ben echt blij dat ik hier terecht gekomen ben', aldus Anneke Heijl. De pijnkliniek bood haar persoonlijke zorg. Lees haar verhaal.

Het verhaal van moeder Karien (2010)

Op 26 februari 2010 beviel Karien van haar oudste dochtertje Hanna. Een ontzettend bijzonder moment, maar ook een extra spannende en onzekere tijd, want Hanna werd te vroeg geboren. Lees dit verhaal.

Erik van Bronswijk over knieprothese

Orthopediepatiënt knieprothese | CWZ Nijmegen

Om in aanmerking te komen voor een nieuwe knie, moest hij van de orthopeed een doel hebben. Dat had hij meteen: de Vierdaagse lopen. Dat is hem gelukt!  Lees zijn verhaal.

Marrie de Kat Angelino-Kersbergen

Marrie de Kat Angelino – Kersbergen (41) had al vanaf haar 20e last van spataderen. Met name van bijkomende klachten zoals jeuk en vermoeide benen. Afgelopen zomer onderging ze een laserbehandeling in CWZ. Lees haar verhaal

Ben Wijnen over zijn staaroperatie

Staarpatiënt | CWZ Nijmegen

‘Wat ben ik blij dat ik dit heb laten doen, zegt Ben Wijnen (72). Binnen 2 maanden tijd kreeg hij 2 nieuwe lenzen en was de staar verleden tijd. Lees zijn verhaal.

Nol van Rossum over de afdeling oncologie

Oncologiepatiënt | CWZ Nijmegen

Voor non-hodgkin kanker krijgt hij binnenkort de laatste chemokuur. ‘Vaak ziet Nol van Rossum op de polikliniek oncologie dezelfde verpleegkundige. ‘Dat vind ik fijn.' Lees zijn verhaal.

Meneer Thijssen over acute vaatoperatie

Vaatpatiënt | CWZ Nijmegen

Met spoed kwam meneer Thijssen in CWZ toen hij niet meer kon lopen. De vaatchirurg legde een kunstader aan van lies tot knie. Sindsdien is hij weer goed ter been. Lees zijn verhaal.

Mevrouw Hilgers over 46 jaar CWZ

Diabetespatiënt | CWZ Nijmegen

Mevrouw Hilgers is kind aan huis in CWZ. Ze bezoekt elk kwartaal de polikliniek interne geneeskunde. Over al die jaren heeft ze maar één minpuntje te melden. Lees haar verhaal.

Kim van de Water over de keuzehulp

Kim van de Water, patiënt | CWZ Nijmegen

'De keuzehulp zette me aan tot nadenken', aldus Kim van de Water. Dit hielp haar bij het nemen van een goede beslissing over de behandeling van haar voorkeur.' Lees haar verhaal.

Nel van Baal over de vrouwenpoli

Urologiepatiënt | CWZ Nijmegen

Tijdens het sporten had Nel van Baal last van urineverlies. Bij het vrouwenincontinentieteam onderging ze alle onderzoeken achter elkaar. 'Het viel hartstikke mee!'. Bekijk haar verhaal.

Chinwe Okechukwu over borstvoeding

Chinwe Okechukwu, patiënt | CWZ Nijmegen

'Echt, de begeleiding in CWZ was super', aldus Chinwe Okechukwu over haar bevalling in CWZ. 'Ik wist precies waar ik aan toe was.' Lees haar verhaal.

Andries Vleer over de GIO-poli

Andries Vleer, slokdarmkankerpatiënt | CWZ Nijmegen

'In het begin dacht ik: 'een half jaar en dan is het weer goed', maar dat was veel te optimistisch.' Andries Vleer kwam met slokdarmkanker bij CWZ. Lees zijn verhaal.

Ellen Gerritsen over incontinentie-operatie

Ellen Gerritsen, patiënt | CWZ Nijmegen

Na heel wat jaren klachten kwam Ellen Gerritsen bij het vrouwen-incontinentieteam terecht. 'Als ik alles achteraf geweten had, was ik eerder naar CWZ gegaan.' Lees haar verhaal.

Nicole Emons over de diabetespoli

Nicole Emons, diabetespatiënt | CWZ Nijmegen

'Ik ben heel tevreden over de behandeling in CWZ', vertelt Nicole Emons die op onze diabetespoli terecht kwam. 'Waar een wil is, is een weg.' Lees haar verhaal.

Loes van Bommel over anale klachten

'Dat je aambeien hebt, hang je niet aan de grote klok. Dan is het hartstikke fijn als je altijd dezelfde dokter ziet', aldus Loes van Bommel: Lees meer.

Frank Jansen over de pijnkliniek

Door zijn ernstige rug- en uitstralingsklachten kwam hij op de pijnkliniek terecht. 'Ze doen er sowieso alles voor je, niets is te veel.' Lees zijn verhaal.

Jurjen de Vries over het palliatief team

In de laatste fase van het leven van Tineke kreeg zij palliatieve zorg van het CWZ. Jurjen de Vries: 'We zijn in goed vertrouwen met elkaar omgegaan.' Lees zijn verhaal.

Tom Willems over de behandeling aambeien

'In de artsen van CWZ kun je vertrouwen hebben', vindt Tom Willems. Hij is een paar keer aan aambeien behandeld.'  Lees zijn verhaal.