Patiëntenverhalen

Hoe ervaart u als patiënt de zorg en service in CWZ? Lees de verhalen van andere patiënten of vertel ons uw eigen verhaal.

Juliette kreeg een maagonderzoek

‘Is dat zo’n onderzoek met een slang door je keel?’, vraag ik de huisarts. Vanwege aanhoudende maagklachten heeft zij me voorgesteld om een gastroscopie te laten doen in CWZ. Help, denk ik, dit is niks voor mij.' Lees het verhaal van Juliette.

Suzanne heeft uitgezaaide borstkanker

Als oncoloog ziet Johan Janssen veel verdrietige casussen voorbij komen. Soms zijn er patiënten die hem extra raken. Suzanne (37) is een van hen. Ze werd geconfronteerd met borstkanker én financiële zorgen door COVID. Lees haar verhaal.

Bevallen in bad

Sanne Verburg beviel van zoon Pim in het bevalbad op de verloskamer in CWZ. 'Het voelde meteen goed. Alsof je in een ligstoel zit, zo luxe.' Lees 'haar verhaal in De Gelderlander. 

Fabian en Samantha over knie uit de kom

Ze zijn broer en zus en hebben dezelfde knieaandoening. In normale, dagelijkse situaties schiet zomaar hun knie uit de kom. Vanuit Nijkerk kwamen zij naar het Expertisecentrum Knie waar ze werden behandeld door dr. Koeter. Lees hun verhaal.

Drie zussen over hun knie-aandoening

‘Die knieën van ons sporen voor geen meter.' Robin, Lieke en Iris kregen alle drie te maken met ‘patellofemorale’ instabiliteitsklachten. Ze werden behandeld in het CWZ-expertisecentrum knie.  Lees hun verhaal. 

Edmée Wuestman over stofwisselingsziekte CTX

‘Ik mag in mijn handen klappen. Ik voel me niet ziek en kan een normaal leven leiden.' Al ruim 25 jaar is ze onder behandeling bij CWZ-neuroloog Aad Verrips van het CTX expertisecentrum. Lees haar verhaal. 

Silvano Orvini over knieklachten

Artrose in twee knieën, maar toch fanatiek blijven wielrennen. Het lukt Silvano Orvini (58) goed dankzij cortisonen-injecties. ‘Een prothese stel ik zo lang mogelijk uit.’ Lees zijn verhaal en dat van andere kniepatiënten. 

Hennie van de Geer over dialyseren in Druten

De eerste maanden is Hennie gedialyseerd in Nieuwegein. Dat was telkens een lange reistijd. Hennie vroeg of hij ergens anders terecht kom, dichter bij huis. Dat kon: er was plek in CWZ Druten. Lees zijn verhaal

Moeder Karien over de couveusesuites

Op 26 februari 2010 beviel Karien van haar oudste dochtertje Hanna. Een ontzettend bijzonder moment, maar ook een extra spannende en onzekere tijd, want Hanna werd te vroeg geboren. Lees dit verhaal en dat van andere ouders.

Nol van Rossum over de afdeling oncologie

Voor non-hodgkin kanker krijgt hij binnenkort de laatste chemokuur. ‘Vaak ziet Nol van Rossum op de polikliniek oncologie dezelfde verpleegkundige. ‘Dat vind ik fijn.' Lees zijn verhaal.

Ben Wijnen over zijn staaroperatie

‘Wat ben ik blij dat ik dit heb laten doen, zegt Ben Wijnen (72). Binnen 2 maanden tijd kreeg hij 2 nieuwe lenzen en was de staar verleden tijd. Lees zijn verhaal.

Job van den Burg over acute astma

Zó speel je een computerspel en zó lig je op de spoedeisende hulp met een astma-aanval. Dit gebeurde Job van den Burg. 'Ik was te moe om bang te zijn.' Lees zijn verhaal.

Mevrouw Jansen-Kuhnen over thuisdialyse

'Gelukkig krijg ik sinds 2 jaar thuisdialyse', vertelt nierpatiënt mevrouw Jansen-Kuhnen. 'Ik zou niet anders meer willen.' Lees haar verhaal.

Jos Granneman over de diabetespoli

'Vaak voel ik me een bofkont omdat ik in CWZ zo'n goede begeleiding krijg', aldus Jos Granneman die bij de diabetespoli komt. 'Er is heel goed te leven met diabetes.' Lees zijn verhaal.

Rob Lelieveld over zijn liesbreukoperatie

'Ik kom in vele ziekenhuizen', vertelt Rob Lelieveld die bij heelkunde kwam met een liesbreuk. 'CWZ hoort bij de top, vind ik. Ook voor liesbreukbehandeling.' Lees zijn verhaal.

Charlotte van Gennip over de kraamsuite

'De bevalling was pittig en verliep niet altijd even soepel', aldus Charlotte van Gennip na haar bevalling in de kraamsuite. 'Het was een bijzondere ervaring, op alle fronten!' Lees haar verhaal.

Faye over de behandeling van haar luie oog

Faye (4) had links een ‘lui’ oog. Deze aandoening werd bij Faye ontdekt toen ze één jaar oud was. Ze werd onlangs geopereerd om haar oogstand te corrigeren. Lees haar verhaal.

Meneer Thijssen over acute vaatoperatie

Met spoed kwam meneer Thijssen in CWZ toen hij niet meer kon lopen. De vaatchirurg legde een kunstader aan van lies tot knie. Sindsdien is hij weer goed ter been. Lees zijn verhaal.

Mevrouw Hilgers over 46 jaar CWZ

Mevrouw Hilgers is kind aan huis in CWZ. Ze bezoekt elk kwartaal de polikliniek interne geneeskunde. Over al die jaren heeft ze maar één minpuntje te melden. Lees haar verhaal.

Kim van de Water over de keuzehulp

'De keuzehulp zette me aan tot nadenken', aldus Kim van de Water. Dit hielp haar bij het nemen van een goede beslissing over de behandeling van haar voorkeur.' Lees haar verhaal.

Nel van Baal over de vrouwenpoli

Tijdens het sporten had Nel van Baal last van urineverlies. Bij het vrouwenincontinentieteam onderging ze alle onderzoeken achter elkaar. 'Het viel hartstikke mee!'. Bekijk haar verhaal.

Nils Loermans over de IC

Door een zenuwziekte raakte Nils Loermans in korte tijd helemaal verlamd. Maandenlang lag hij op de intensive care (IC) van CWZ te werken aan herstel. Lees zijn verhaal.

Elske over borstvoeding

Borstvoeding is iets bijzonders. Enerzijds is het iets natuurlijks en kun je het doen door je intuïtie te volgen. Door tips en technieken heeft Elske de vaardigheid van borstvoeding bij haar te vroeg geboren kindje onder de knie gekregen. Lees haar verhaal.

Ellen Gerritsen over incontinentie-operatie

Na heel wat jaren klachten kwam Ellen Gerritsen bij het vrouwen-incontinentieteam terecht. 'Als ik alles achteraf geweten had, was ik eerder naar CWZ gegaan.' Lees haar verhaal.

Nicole Emons over de diabetespoli

'Ik ben heel tevreden over de behandeling in CWZ', vertelt Nicole Emons die op onze diabetespoli terecht kwam. 'Waar een wil is, is een weg.' Lees haar verhaal.

Marrie de Kat Angelino-Kersbergen

Marrie de Kat Angelino – Kersbergen (41) had al vanaf haar 20e last van spataderen. Met name van bijkomende klachten zoals jeuk en vermoeide benen. Afgelopen zomer onderging ze een laserbehandeling in CWZ. Lees haar verhaal

Loes van Bommel over anale klachten

'Dat je aambeien hebt, hang je niet aan de grote klok. Dan is het hartstikke fijn als je altijd dezelfde dokter ziet', aldus Loes van Bommel: Lees meer.

Frank Jansen over de pijnkliniek

Door zijn ernstige rug- en uitstralingsklachten kwam hij op de pijnkliniek terecht. 'Ze doen er sowieso alles voor je, niets is te veel.' Lees zijn verhaal.

Jurjen de Vries over het palliatief team

In de laatste fase van het leven van Tineke kreeg zij palliatieve zorg van het CWZ. Jurjen de Vries: 'We zijn in goed vertrouwen met elkaar omgegaan.' Lees zijn verhaal.

Tom Willems over de behandeling aambeien

'In de artsen van CWZ kun je vertrouwen hebben', vindt Tom Willems. Hij is een paar keer aan aambeien behandeld.'  Lees zijn verhaal.

Theo Jacobs over de pijnpoli

Zijn ernstige rugklachten bleken geen rugklachten te zijn. De pijnpoli bood uitkomst voor Theo Jacobs (53). 'Ik kan nu weer alles'. Lees zijn verhaal.

Meneer Peters over geestelijke verzorging

Toen hij met hartproblemen in CWZ belandde, sprak meneer Peters met een geestelijk verzorger. ‘Het was fijn om over dingen te kunnen praten'. Lees meer.

Dinie Giesbertz over CWZ-handenteam

Door een val hield Dinie Giesbertz aan haar rechterhand hand- en polsklachten over. Samen met het handenteam ging ze revalideren. 'We werken aan krachtopbouw. Ik merk vooruitgang.' Lees haar verhaal.

Anneke Heijl over pijnbestrijding

'Ik ben echt blij dat ik hier terecht gekomen ben', aldus Anneke Heijl. De pijnkliniek bood haar persoonlijke zorg. Lees haar verhaal.