Acute opname afdeling (AOA) B12

De acute opname afdeling is een verpleegafdeling voor patiënten die met spoed worden opgenomen in het ziekenhuis. Als patiënt komt u via de spoedeisende hulp of via de polikliniek op de AOA. Hierdoor kunt u de spoedeisende hulp sneller verlaten. Dat is prettiger voor u, want de AOA heeft alle voorzieningen van een verpleegafdeling, zoals roomservice en douches.

Maatregelen vanwege coronavirus

Door corona is de gang van zaken in CWZ anders. Lees meer over de maatregelen die we nemen voor uw en onze veiligheid.

Over de afdeling

Op de afdeling zijn 1, 2 en 4 persoonskamers voor mannen en vrouwen samen. Mannen en vrouwen worden gemengd verpleegd. De afdeling heeft 20 bedden.

Op de afdeling zijn patiënten opgenomen van de specialismen longziekten, interne geneeskunde en maag-, darm- en leverziekten (MDL). De afdeling heeft een ‘dagverblijf’. Hier kan het bezoek koffie en thee pakken.

Bereikbaarheid

Afdeling
Acute opname afdeling B12

Bezoekadres
Weg door Jonkerbos 100 6532 SZ Nijmegen

Postadres
Postbus 9015 6500 GS Nijmegen

Telefoon
024 365 54 54

Opname op de AOA

Het stellen van een diagnose, een kortdurende observatie, het starten van een behandeling of het starten van nazorg kunnen redenen zijn voor opname op de AOA.

Om een diagnose te kunnen stellen is onderzoek nodig. Dit gebeurt zoveel mogelijk op de AOA. Zodra de diagnose bekend is stelt de arts de (eerste) behandeling en/of zorg vast. U verblijft maximaal 48 uur op de afdeling. Binnen deze periode wordt besproken of u met ontslag kunt, of dat u wordt overgeplaatst naar een specialistische verpleegafdeling in het ziekenhuis of naar een andere instelling.

Met wie heeft u te maken

Medisch specialisten

U heeft of krijgt een verantwoordelijk arts toegewezen. De arts is gespecialiseerd in de behandeling van uw aandoening. Het is mogelijk dat meer dan één specialist betrokken is bij uw behandeling. De arts-assistent of physician assistant (PA) loopt dagelijks met een verpleegkundige de artsenvisite aan uw bed. De physician assistant is een medisch professional die taken overneemt van een arts of medisch specialist. 

Verpleegkundigen

Op de afdeling werken coördinerend verpleegkundigen, allroundverpleegkundigen, leerling-verpleegkundigen, gespecialiseerd verpleegkundigen en stagiaires. Op de kamers hangen mededelingsborden. Hierop staan de namen van de verpleegkundigen die deze dag dienst hebben. Zodat u en uw naasten weten welke verpleegkundige verantwoordelijk is voor de zorg van u of uw naaste. Ook bij de ingang van de AOA hangt aan de rechterzijde een scherm waarop u deze informatie kunt vinden. 

Room-service

Alle opgenomen patiënten krijgen roomservice. Een room-servicemedewerker zorgt voor maaltijden, warme en koude dranken en tussendoortjes. Hierbij houden we rekening met uw dieetadvies. U kunt op de dag zelf kiezen wat u wilt eten en wanneer. U kunt tussen 7.30 en 20.00 uur bellen naar de roomservice. Het telefoonnummer van de room-servicemedewerker staat op het mededelingenbord op uw kamer.

Folder AOA

U kunt op deze verpleegafdeling komen via dit specialisme. Dit hangt af van uw situatie.