Zwangerschap en psychiatrische problemen (POP)

Tijdens een zwangerschap verandert er veel, deze veranderingen kunnen stress geven.

Slaapproblemen, minder eetlust, weinig energie, hoofdpijn en vermoeidheid. Het zijn klachten die bij de zwangerschap kunnen horen. Tijdens een zwangerschap verandert er veel. Uw hele leven en ook uw emoties veranderen. Al deze veranderingen kunnen stress geven. Hierdoor kan een psychische ziekte ontstaan.

Toon meer

Als u niet eerder een psychische ziekte heeft gehad zult u daar niet snel aan denken. Toch hebben zwangere vrouwen meer kans om een psychische ziekte te krijgen. Het overkomt twee van de tien vrouwen tijdens of vlak na hun zwangerschap.

Waarom naar CWZ bij psychiatrische klachten tijdens de zwangerschap?

Op de polikliniek psychiatrie en zwangerschap werken psychiaters en verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in zwangerschap en psychiatrische klachten. Zij hebben veel kennis op dit gebied en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Ook kunt u terecht voor vragen over psychiatrische medicatie en zwangerschap. Een opname is ook een mogelijkheid op de Moeder Baby Unit, als het nodig is. Er is een nauwe samenwerking en maandelijks overleg met de gynaecologen, verpleegkundigen kraamafdeling en kinderartsen.

U kunt bij deze aandoening de volgende behandelingen krijgen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze aandoening te maken krijgen met de volgende poliklinieken of teams. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze aandoening te maken krijgen met de volgende specialismen. Dit hangt af van uw situatie.