Voedselprovocatietest bij kinderen

Wat is een voedselprovocatietest?

Sommige kinderen kunnen bepaalde voedingsmiddelen niet verdragen, ze kunnen daarvoor intolerant zijn of een voedselallergie hebben.

Wanneer krijgt uw kind een voedselprovocatietest?

Uw kind krijgt een voedselprovocatietest wanneer de kinderarts denkt dat uw kind allergisch is voor bepaalde soorten voedsel.

Waar gebeurt een voedselprovocatietest?

De voedselprovocatietest gebeurt op de kinderafdeling.

Meer over een voedselprovocatietest bij kinderen

Hoe wordt een voedselprovocatietest gedaan?

In CWZ wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde ‘dubbelblinde placebo gecontroleerde voedselprovocatie’. Tijdens deze test krijgt het kind op twee verschillende dagen testvoeding. Op één van de twee dagen zit het verdachte voedingsmiddel in het eten verborgen, de andere dag niet (placebodag). Op het moment van testen weet niemand welke dag het verdachte voedingsmiddel wordt gegeven, ook de arts en verpleegkundige(n) niet. Pas na een paar dagen wordt door de diëtiste verteld op welke dag het verdachte voedingsmiddel in de testvoeding zat. Zo kan gekeken worden of de klachten inderdaad komen door het voedingsmiddel.

CWZ Zorgapp

Dit onderzoek staat in de CWZ Zorgapp. De gratis app geeft u alle belangrijke informatie over het onderzoek. De app kan u ook berichten en herinneringen sturen op het moment dat bepaalde informatie voor u belangrijk is.

Downloaden
Ga naar de App Store of Google Play en zoek op: 'CWZ Zorgapp' om de app te downloaden.

U verlaat hiermee de informatiepagina's over aandoening voedselallergie kinderen.

U kunt dit onderzoek krijgen bij deze aandoeningen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij dit onderzoek te maken krijgen met deze specialismen. Dit hangt af van uw situatie.