Versleten heup

Door artrose kan uw heup versleten zijn.

Meestal komt dit door ouderdom of na een ongeval. Slijtage kan ook optreden bij rheumatoïde artritis, de artrose van het gewricht wordt dan veroorzaakt door ontsteking van het gewricht.

Klachten / symptomen versleten heup door artrose

Als u veel last van uw heup heeft door artrose, heeft u waarschijnlijk een totale heupprothese nodig. Wij vinden het belangrijk dat u een "A-merk" heupprothese krijgt. Deze protheses hebben bewezen dat ze goed zijn en er zijn lange termijn resultaten bekend over problemen als loslating, materiaal schade en dergelijke. We zorgen dat u alleen de beste prothese krijgt. Als u een totale heupprothese krijgt, komt u in het speciale Fast Track-project. Hierdoor zal uw opname, behandeling en revalidatie sneller verlopen. Ook kunt u revalideren in een groep. Zo bent u eerder weer op de been.

Consultkaart uitleg

Heeft u last van artrose in uw heup? Deze consultkaart kan u en uw orthopeed helpen om uw mogelijkheden voor behandeling te bespreken.

Voordat u bij de orthopedisch chirurg of verpleegkundig specialist komt is het handig om dit eens door te lezen.

Consultkaart (folder)

Informatiebijeenkomst: Zelf artroseklachten verminderen

Heeft de huisarts of orthopedisch chirurg bij u artrose vastgesteld? Vaak kunt u zelf al veel doen om de artroseklachten te verminderen. Hoe u dit kunt doen, hoort en ziet u tijdens de informatiebijeenkomsten die regelmatig georganiseerd worden in CWZ door de afdeling orthopedie. Opgeven voor informatiebijeenkomst Zelf artroseklachten verminderen.

Meer informatie

Ga naar de pagina van Fast Track.

U kunt bij deze aandoening de volgende onderzoeken krijgen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze aandoening de volgende behandelingen krijgen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze aandoening te maken krijgen met de volgende poliklinieken of teams. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze aandoening te maken krijgen met de volgende specialismen. Dit hangt af van uw situatie.