Nierschade chronisch

Nierschade, ook wel nierinsufficiëntie genoemd, betekent dat de nieren (licht) beschadigd zijn of niet goed meer werken.

Het kan zijn dat de afvalstoffen door de nieren minder goed uitgescheiden worden. De nierfunctie is dan minder. 

Toon meer

Maar het kan ook zijn dat de nieren nog wel goed werken, maar dat er eiwitten door de nierfiltertjes heen komen. Dit heet chronische nierschade als dit al langer bestaat.

Klachten / symptomen chronische nierschade

In het eerste stadium van chronische nierschade zijn er meestal geen klachten. Als de eerste klachten van moeheid, verminderde eetlust of misselijkheid ontstaan is er meestal al ernstigere nierschade ontstaan. Vroeg behandelen van risicofactoren is belangrijk om ernstige nierschade te voorkomen.

Oorzaken chronische nierschade?

Er zijn verschillende oorzaken van chronische nierschade zoals hoge bloeddruk, slagaderverkalking, diabetes of een acute nierziekte. Bij een acute nierziekte ontstaat de nierbeschadiging plotseling.

Waarom naar CWZ met chronische nierschade?

Chronische nierschade wordt in het CWZ behandeld door een internist of nierspecialist in combinatie met een verpleegkundig specialist. Door intensive behandeling en begeleiding is het mogelijk de achteruitgang van de nierbeschadiging te stoppen. Hierbij vinden wij het belangrijk dat u weet wat u kunt doen om invloed te krijgen op uw ziekte en hoe u de behandeling kunt inpassen in uw dagelijks leven.

U kunt bij deze aandoening de volgende onderzoeken krijgen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze aandoening de volgende behandelingen krijgen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze aandoening te maken krijgen met de volgende poliklinieken of teams. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze aandoening te maken krijgen met de volgende specialismen. Dit hangt af van uw situatie.