Sportgeneeskunde

Voor alle medische aspecten rond sport en bewegen

Bij sportgeneeskunde kunt u terecht voor een snelle diagnose en deskundige behandeling van uw blessures. Sporters van elk niveau zijn welkom. Ook als u problemen heeft aan het bewegingsapparaat die niet door sport komen. Wij verrichten ook sportmedisch onderzoek en keuringen.

Toon meer

Wie zijn we?
In CWZ werken 3 sportartsen. Onze jarenlange ervaring heeft ons tot een sportmedisch kenniscentrum gemaakt. Wij staan voor persoonlijke aandacht en maatwerk. Wij doen graag een stapje meer om u snel en goed van dienst te zijn. 

Wat doen we?
U kunt bij de sportarts terecht als topsporter, als u sport in uw vrije tijd, maar ook als u helemaal niet sport.

Ons werkterrein is breed: 

Samenwerking
We werken nauw samen met andere specialisten uit het ziekenhuis. Er is een multidisciplinair overleg met orthopedisch chirurgen en radiologen.

Opleidingsziekenhuis
CWZ is een opleidingsziekenhuis. Dit betekent dat u gezien kan worden door een sportarts in opleiding (arts in opleiding tot specialist, AIOS) of een co-assistent onder supervisie van de sportarts.

Kwaliteit verzekerd
CWZ sportgeneeskunde is aangesloten bij de Federatie van Sportmedische Instellingen (FSMI). Bovendien zijn wij gecertificeerd door de Stichting Cerfificering Actoren in de Sportgezondheidszorg.

Maatregelen vanwege coronavirus

Door corona is de gang van zaken in CWZ anders. Lees meer over de coronamaatregelen die we nemen voor uw en onze veiligheid.

Over de afdeling

Gang van zaken sportgeneeskunde

  • Een eerste consult duurt 45 minuten.
  • U meldt zich bij de balie van sportgeneeskunde. 
  • Vervolgens neemt u plaats in de wachtkamer. 
  • De sportarts brengt u naar de behandelkamer stelt u daarna vragen (anamnese). Zo nodig doet hij lichamelijk onderzoek. Daarna bepaalt hij het vervolg.
  • De doktersassistente maakt samen met u de afspraken voor behandeling, vervolgonderzoek of verwijzing naar een andere afdeling. Wij proberen rekening te houden met uw wensen.

Vergoeding sportgeneeskunde

  • Een groot deel van de sportgeneeskundige zorg valt binnen de basisverzekering. Hiervoor is een verwijsbrief van huisarts of specialist noodzakelijk. Bekijk de tarieven / vergoedingen.
  • Sportmedische onderzoeken gericht op prestatieverbetering of screening vallen hier niet onder en worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Hiervoor is geen verwijsbrief nodig. 

Contact

Telefoon
024 365 74 76 
Maandag t/m donderdag van 8.30 tot 16.30 uur
Vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur

Sportgeneeskunde
A75. Links van de hoofdingang (met loopbrug)

U verlaat hiermee de informatiepagina's over aandoening meniscus beschadigd.

U kunt bij dit specialisme te maken krijgen met de volgende behandelingen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij dit specialisme te maken krijgen met de volgende poliklinieken of teams. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij dit specialisme te maken krijgen met deze zorgprofessionals. Dit hangt af van uw situatie.

H
J
V