Huil baby

Baby's die teveel huillen waardoor ouders er last van hebben. 

Ongeveer 10 van de 100 baby's zijn huil- en onrustbaby's. Dit zijn baby’s die erg veel huilen. Ouders kunnen er wanhopig van worden.

Toon meer

Huilbaby's zijn moeilijk te troosten. Een huilbaby kost veel tijd en energie. Toch hoeft u waarschijnlijk niet ongerust te zijn. De meeste baby's groeien na 3 tot 6 maanden vanzelf over het vele huilen heen.

Klachten/symptomen huil- en onrustbaby’s

Een huilbaby is een baby die:

  • meer dan 3 uur per dag huilt
  • meer dan 3 dagen per week
  • en minstens 3 weken aaneengesloten.

In CWZ wordt ervan uitgegaan dat er sprake is van te veel huilen, als ouders het vele huilen als een zorg of last ervaren. Huilbaby's zijn in principe gezond, meestal bijzonder actief, beweeglijk en snel afgeleid.

Waarom naar CWZ met huil- en onrustbaby’s?

Begeleiding bij huil- en onrustbaby’s wordt gedaan door verpleegkundigen en jeugdartsen van uw consultatiebureau. Zij kijken samen met u wat er aan de hand, kunnen eventuele lichamelijke oorzaken uitsluiten en adviseren hoe met het huilen om te gaan. Vraag daarom, indien u dit nog niet gedaan hebt, om advies bij uw consultatiebureau. Soms blijft het huilen aanwezig en is het moeilijk om thuis de zorg voor uw baby vol te houden en kan een opname noodzakelijk zijn. Indien nodig kan de jeugdarts u dan verwijzen naar de kinderarts.

U kunt bij deze aandoening de volgende behandelingen krijgen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze aandoening te maken krijgen met de volgende poliklinieken of teams. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze aandoening te maken krijgen met de volgende specialismen. Dit hangt af van uw situatie.