Dermatologie

Wij onderzoeken en behandelen huidaandoeningen (bijvoorbeeld eczeem, psoriasis, maar ook huidkanker). Ook andere aandoeningen behoren tot de dermatologie, zoals bijvoorbeeld spataderen, geslachtsziekten, haar- en nagelafwijkingen en allergologische aandoeningen. Patiënten kunnen met alle huidproblemen terecht bij CWZ, zowel voor onderzoek als voor behandeling.

Toon meer

Dermatologie in polikliniek Jonkerbosch
Patiënten kunnen voor hun afspraak terecht op locatie CWZ polikliniek Jonkerbosch. Deze nieuwe polikliniek bevindt zich op het CWZ hoofdterrein, vlakbij het hoofdgebouw.

Dermatologie deelt de nieuwe polikliniek met plastische chirurgie. Zij hebben dan ook een gezamenlijk Meldpunt 4B. Mocht u geen registratiekaart hebben, dan kan deze ook bij Meldpunt 4B worden gemaakt. Patiënten hoeven zich niet eerst te melden of registeren in het hoofdgebouw.

Maatregelen vanwege coronavirus

Door corona is de gang van zaken in CWZ anders. Lees meer over de coronamaatregelen die we nemen voor uw en onze veiligheid.

Over de afdeling

Contact en afspraken

Afspraak maken
U kunt bij dermatologie behalve telefonisch ook online een afspraak plannen, verzetten of annuleren via het patientportaal MijnCWZ.

Avondspreekuur 
Op dinsdagavond is er regelmatig een avondspreekuur van 18.00 tot 20.00 uur op de polikliniek dermatatologie (Jonkerbosch). 

CWZ Waalsprong (Oosterhout)
Iedere week is er op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag een dermatoloog op de polikliniek CWZ Waalsprong . Wilt u daar graag een afspraak? Geef dit dan door als u de afspraak maakt. Dit kan alleen telefonisch en niet online via MijnCWZ.

U kunt snel terecht
Wij kennen korte toegangstijden voor uw eerste consult en ook in het behandeltraject hoeft u niet lang te wachten. Bekijk de wachttijden.

Gang van zaken

 • Mocht u geen registratiekaart hebben, dan kan deze bij Meldpunt 4B worden gemaakt.
 • U gaat naar Meldpunt 4B. Hier meldt u zich met uw legitimatiebewijs bij een meldzuil of bij een medewerker van het Meldpunt. 
 • Vervolgens neemt u plaats in de wachtkamer. Hier kunt u gratis koffie of water nemen.
 • De doktersassistente roept u op en brengt u naar een onderzoekskamer. Zij ondersteunt de dermatoloog tijdens het spreekuur.
 • De dermatoloog stelt u daarna vragen (anamnese). Zo nodig doet de dermatoloog lichamelijk onderzoek. Daarna wordt het vervolg bepaald. Dat kan een vervolgonderzoek zijn, een controleafspraak of een behandeling.
 • Als er meer onderzoek of een behandeling nodig is, wordt dat geregeld.
 • Zonodig wordt u doorverwezen naar de polikliniek heelkundeplastische chirurgie of eventueel een andere polikliniek van CWZ.

Eerste polikliniek bezoek
Komt u voor het eerst of heeft u een nieuwe verwijzing? Dan leest u hier hoe de gang van zaken is bij het eerste polikliniek bezoek.

 • Het consult duurt circa 10 minuten.
 • De dermatoloog zal vaak het gehele lichaam (de hele huid) willen onderzoeken op mogelijk meerder plekken. De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. Houd er rekening mee dat u gevraagd zult worden zich uit te kleden. 
 • Het kan zijn dat een plekje door de patholoog onderzocht moet worden. Door middel van een biopt, een soort appelboortje, neemt de assistente een stukje weefsel af. Dit wordt opgestuurd naar de patholoog voor onderzoek. Dit wordt altijd met u besproken.

Wie ziet u?

 • Tijdens de afspraak ziet u in een korte tijd verschillende mensen die werkzaam zijn op onze polikliniek.
 • Een doktersassistente of een stagiaire doktersassistente, roept u uit de wachtkamer en u neemt plaats in een spreekonderzoekkamer.
 • De co-assistent voert meestal het eerste gesprek en vraagt naar uw klachten. Vaak wordt ook het eerste onderzoek uitgevoerd.
 • De dermatoloog of dermatoloog in opleiding komt daarna. Samen met de co-assistent wordt het consult met u voortgezet.
 • Voor eventuele behandelingen, onderzoeken of een vervolgafspraak zorgt vervolgens weer de doktersassistente.
 • Soms kan het voorkomen dat meerdere artsen gevraagd worden om mee te kijken en samen te overleggen.

Speciale spreekuren

Speciaal eczeem spreekuur
Eczeem is een vervelende aandoening. Gelukkig is er veel aan te doen. We hebben een speciaal eczeem spreekuur.

Samenwerking met gynaecologie
Samen met de afdeling gynaecologie hebben wij een vulvaspreekuur, speciaal voor vrouwelijke klachten.

Contact

Telefoon
024 365 80 40
Maandag t/m vrijdag van 8:30-16:30 uur
Tijdens avondspreekuur 18.00-20.00 uur

Dermatologie
Poliklinisch Jonkerbosch. Melden op polikliniek Jonkerbosch bij meldpunt 4B. Neem uw legitimatiebewijs en registratiekaart mee.

Bezoekadres 
CWZ Polikliniek Jonkerbosch
Burgemeester Daleslaan 27, 6532 CL Nijmegen
Let op: poli is niet in het ziekenhuis, naar routebeschrijving.

U verlaat hiermee de informatiepagina's over aandoening huidkanker.

U kunt bij dit specialisme te maken krijgen met de volgende onderzoeken. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij dit specialisme te maken krijgen met de volgende poliklinieken of teams. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij dit specialisme te maken krijgen met deze zorgprofessionals. Dit hangt af van uw situatie.

A
B
K
Z