Symposium liesklachten bij sporters

Liesklachten bij sporters

Liesblessures bij sporters komen vaak voor en kunnen lang aanhouden. De meeste sporters met liesklachten zullen in eerste instantie bij de fysiotherapeut of manueel therapeut onder behandeling komen. Dit kan vragen met zich meebrengen voor u. Hoe stelt u de diagnose? Welke vormen van liesklachten kunt u tegenkomen? Op woensdag 16 januari krijgt u alle antwoorden tijdens het symposium Liesklachten bij sporters, speciaal voor fysiotherapeuten en manueel therapeuten.

Voor wie?

Fysiotherapeuten (accreditatie is aangevraagd)

Wanneer?

  • Woensdag 16 januari 2019
  • Van 20:00 - 22:00 uur
  • Inloop vanaf 19:30 uur

Waar

Auditorium CWZ
Weg door Jonkerbos 100
6532 SZ Nijmegen
In CWZ staat met borden aangegeven waar u moet zijn.

Kosten

  • € 95,- euro per persoon

Aanmelden

  • De aanmelding is gesloten.

Programma & sprekers

Conservatieve behandeling van liesklachten bij sporters  Rob Langhout, fysiotherapeut / manueel therapeut Fysiotherapie Dukenburg Nijmegen. Rob Langhout is werkzaam als fysiotherapeut en manueel therapeut. Hij voert onderzoek uit voor diverse instanties en is actief als docent voor de opleiding manuele therapie (SOMT)

Operatieve behandeling van liesklachten bij sportersDr. Enrico de Visser, orthopedisch chirurg CWZ. Dr. Enrico de Visser is werkzaam als orthopedisch chirurg bij CWZ en is gespecialiseerd in heupklachten. Hij is tevens bestuurslid bij de Dutch Hip Society.

Postoperatieve revalidatie na een heuparthroscopie – Dr. Marsha Tijssen MSc, bewegingswetenschapper / fysiotherapeut, Sport Medisch Centrum Papendal. Dr. Marsha Tijssen is promovendus bij Radboud Universiteit Nijmegen en is via het CTO als fysiotherapeut werkzaam voor de sportbonden KNWU (wielrennen) en NTTB (paralympisch tafeltennis).

Impressie symposium patellofemorale klachten

 Op 7 november 2018 organiseerde CWZ orthopedie een symposium over patellofemorale klachten, speciaal voor fysiotherapeuten. Zo'n 50 fysiotherapeuten waren te gast. Bekijk een impressie van deze avond en hoor hoe de deelnemers het symposium hebben ervaren.

Liesklachten in de praktijk van de fysiotherapeut

Liesklachten bij sporters komen veel voor. De mate en ernst van de klachten en de soort sportbeoefening bepalen hierin de beperking voor de vaak nog jonge patiënt. De laatste jaren zien we veel ontwikkelingen in de diagnostiek en behandeling. De inzichten voor het stellen van de juiste diagnose en de beste (postoperatieve) behandeling veranderen voortdurend. Daarom is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen zodat u uw patiënten beter kunt behandelen.

Steun voor Kumi Hospital in Uganda

Van uw inschrijving gaat 10 euro naar orthopedische projecten in het Kumi Hospital in Uganda. Primaire zorg voor moeder en kind is de pijler van dit kleinschalige ziekenhuis. Voor 100 euro kan al een kind geholpen worden voor aandoeningen zoals klompvoetjes en genua valga (x-benen). Hiermee kan het kind weer meedoen in de samenleving. Dr. Gerrit Jan van Norel, voormalig orthopedisch chirurg van de vakgroep CWZ orthopedie is verbonden aan Kumi Hospital.