Symposium patellofemorale klachten

De nieuwste behandelingen plus live OK!

Patellofemorale (knie)klachten komen veel voor in zowel de praktijk van de fysiotherapeut als de orthopeed. Ongeveer één zesde van alle knieconsulten zijn aan de patella gerelateerd. De vakgroep orthopedie van CWZ organiseert op woensdag 7 november een symposium over patellofemorale problematiek, speciaal voor fysiotherapeuten. Naast informatie over de laatste ontwikkeling in de behandeling krijgt u de unieke kans om via livestream een patella stabiliserende operatie te volgen!

Operatietechnieken en postoperatieve behandeling

Onze orthopedische experts behandelen tijdens het symposium de indicaties voor een patellofemorale stabilisatie en geven uitleg over de operatietechnieken. We laten u daarbij meekijken tijdens een operatie via een live stream met de OK! Verder staat het ervaringsverhaal van een patiënt én de nieuwste inzichten over de optimale postoperatieve behandeling op het programma. Aansluitend ontmoet u de experts persoonlijk. De ideale gelegenheid om laagdrempelig uw vragen te stellen aan de sprekers en professionals van CWZ Orthopedie. 

Patellofemorale klachten in de praktijk

In Nederland komen per jaar ongeveer 1000 primaire patella luxaties voor. Het werkelijke aantal ligt vele malen hoger want een groot aantal patiënten houdt daarna last van recidiverende luxaties. Zowel pijnklachten als instabiliteit kunnen meestal conservatief behandeld worden. Soms is een operatieve behandeling beter. De inzichten in indicatie voor operatief ingrijpen en de beste postoperatieve behandeling veranderen voortdurend. Daarom is het belangrijk om goed op te hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen zodat u uw patiënten beter kunt behandelen. Kom daarom naar dit exclusieve symposium voor fysiotherapeuten. Accreditatie is toegekend (3 punten).

Programma & sprekers


Indicaties patellofemorale chirurgie & Uitleg operatietechnieken en resultaten. Met live OK!
Sander Koëter & Siebren Tigchelaar, orthopedisch chirurgen CWZ.

Beide orthopedisch chirurgen zijn gespecialiseerd in knieproblematiek en patellofemorale klachten. Jaarlijks worden meer dan 150 patiënten uit het hele land door CWZ orthopedie behandeld in het expertcentrum patellofemorale problematiek.

Patiënt aan het woord – Eén van de patiënten van CWZ orthopedie vertelt over zijn ervaringen met patellofemorale knieklachten. Een persoonlijk verhaal over zijn aandoening, de operatie en het revalidatieproces.

Evidence fysiotherapeutische postoperatieve behandeling na een patellofemorale stabilisatie – Jordy van Sambeeck, AIOS CWZ.

Jordy van Sambeeck volgt de vooropleiding orthopedie en heeft wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd en een reviewartikel gepubliceerd over dit onderwerp.

Voor wie?

Fysiotherapeuten (accreditatie van 3 punten is toegekend)

Wanneer?

  • Woensdag 7 november 2018
  • Van 18.30 tot 21.00 uur
  • Inloop vanaf 18:00 uur

Waar

Auditorium CWZ
Weg door Jonkerbosch 100
6532 SZ Nijmegen
In CWZ staat met borden aangegeven waar u moet zijn.

Kosten

  •  95 euro per persoon

Van uw inschrijving gaat 10 euro naar orthopedische projecten in het Kumi Hospital in Uganda. Primaire zorg voor moeder en kind is de pijler van dit kleinschalige ziekenhuis. Voor 100 euro kan al een kind geholpen worden voor aandoeningen zoals klompvoetjes en genua valga (x-benen). Hiermee kan het kind weer meedoen in de samenleving. Dr. Gerrit Jan van Norel, voormalig orthopedisch chirurg van de vakgroep CWZ orthopedie is verbonden aan Kumi Hospital en zal tijdens het symposium kort iets vertellen over de projecten van Kumi Hospital.

Aanmelden

  • De inschrijving is gesloten