Waarom naar CWZ met epilepsie?

Ervaren neurologen

In CWZ werken neurologen die veel ervaring hebben met mensen met epilepsie:

Alle onderzoeken op één dag

In CWZ kunnen alle onderzoeken op één dag gedaan worden, als u dat wilt. Zo weet u snel wat er met u aan de hand is en kan er snel gekeken worden wat er aan gedaan kan worden.

Epilepsieconsulent

In CWZ is een verpleegkundig consulent aanwezig die gespecialiseerd is in epilepsie. Zij geeft u informatie over uw leefstijl, het omgaan met epilepsie en hoe u de medicijnen moet gebruiken. Als u vragen heeft over, tijdens of na uw behandeling, kunt u die stellen aan epilepsieconsulent Yvonne Groenen. U kunt ook bellen naar de poli epilepsie.

Samenwerking Kempenhaeghe

Een neuroloog, verpleegkundig specialist en maatschappelijk werker vanuit Kempenhaeghe en houden spreekuren op de polikliniek neurologie. De spreekuren zijn voor volwassen patiënten met epilepsie (normaal begaafd of verstandelijk beperkt). Het voordeel van deze samenwerking is dat er een korte lijn is met het expertisecentrum. En de patiënten kunnen makkelijk doorverwezen worden. Het kan hierbij gaan om een second opinion of een (tijdelijke) overname van de behandeling.

Nervus Vagus Stimulatie

Wanneer medicijnen niet of niet genoeg helpen, kan een Nervus Vagus Stimulatie een oplossing zijn. Dit werkt niet bij iedereen, dus uw arts kan met u overleggen wat de mogelijkheden zijn.

24-uurs EEG

Als uw arts denkt dat u epilepsie heeft, wordt er een EEG gemaakt. Dit is een filmpje van de hersenen waarmee de arts kan zien of u epilepsie heeft. Meestal duurt dit onderzoek een half uur. Daardoor is niet altijd duidelijk te zien welke vorm van epilepsie u heeft. In CWZ krijgt u een draagbaar EEG wat uw hersenen 24 uur lang ‘filmt’. Daardoor kan de arts veel beter zien wat er aan de hand is. U hoeft niet geopereerd te worden. U krijgt alleen een paar elektroden (plakkers met ontvangers erin) op uw hoofd die van buitenaf uw hersenen in de gaten kunnen houden.