Blindedarmontsteking

Een blindedarmontsteking is een ontsteking van de blindedarm.

Blindedarmontsteking is eigenlijk de verkeerde naam. Het is namelijk niet de blindedarm die is ontstoken, maar een klein stukje darm dat onderaan de blinde darm hangt. Waarom deze ontstoken raakt, is vaak niet duidelijk. 

Klachten / symptomen blindedarmontsteking

Een blindedarmontsteking begint vaak met lichte buikpijn. Soms zijn misselijkheid en overgeven de eerste klachten. Daarna kan de pijn toenemen. Dat kan al na enkele uren gebeuren, maar ook pas na een paar dagen. De pijn begint vaak in de buurt van de navel. Daarna zakt hij omlaag. De pijn zit dan rechtsonder in uw buik. Bij sommige mensen zit de pijn juist in het midden of rechtsboven. Bij sommige mensen scheurt de wand van de blinde darm door de ontsteking. Door deze perforatie ontstaat dan buikvliesontsteking. Dat geeft een ondraaglijke buikpijn en hoge koorts.

Waarom naar CWZ met een blindedarmontsteking?

Als u een blindedarmontsteking heeft, moet u behandeld worden. In CWZ bent u daarvoor in goede handen. We hebben ervaren artsen die snel kunnen zien wat er aan de hand is. Vervolgens starten zij snel met de behandeling. We werken hierbij veel samen. Met huisartsen en andere specialismen. En vooral met u. Zo krijgt u de behandeling die het beste bij u past. 

Folders

U kunt bij deze aandoening de volgende onderzoeken krijgen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze aandoening de volgende behandelingen krijgen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze aandoening te maken krijgen met de volgende poliklinieken of teams. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze aandoening te maken krijgen met de volgende specialismen. Dit hangt af van uw situatie.