Bevallen in CWZ kraamsuites (A42)

Ter wereld komen in CWZ...
Hulp bij pijn....
Met aandacht voor de mensen om je heen...

In goede handen

In CWZ ben je voor de begeleiding tijdens zwangerschap en bevalling in goede handen. Jaarlijks komen er ongeveer 1700 baby's ter wereld.

Huiskamer én verloskamer

 De suite staat u ter beschikking vlak vóór, tijdens en na de bevalling. Als het zover is, veranderen wij de ruimte in een volledig ingerichte verloskamer. Hier brengt u uw kind ter wereld. Onder deskundige begeleiding van de arts of de klinisch verloskundige. Na de bevalling wordt de kamer in een handomdraai veranderd in een huiskamer. Waar u kunt genieten van de eerste kraamdag.

Met een medische indicatie

Alle bevallingen met een medische indicatie vinden plaats in een van de CWZ Kraamsuites. Bijvoorbeeld als er pijnstilling nodig is of als de baby in het vruchtwater heeft gepoept. Lees meer over de praktische zaken in CWZ Kraamsuites. Keizersnedes vinden plaats op de operatiekamers.

Mama, papa én baby

Net zoals bij een bevalling thuis, gaat het in het CWZ om de bevallende vrouw, maar ook om haar partner en natuurlijk om de baby. We noemen dat gezinsgerichte zorg. Een sfeervolle omgeving, de partner dichtbij, privacy wanneer dat mogelijk is en bezoek ontvangen 'zoals thuis'.

Als borstvoeding niet zo gemakkelijk gaat

Borstvoeding is iets bijzonders. Enerzijds is het iets natuurlijks en kun je het doen door je intuïtie te volgen. Anderzijds is het een vaardigheid die je kunt leren door tips en technieken. Dat laatste heeft bij Elske en haar te vroeg geboren kindje heel goed geholpen. >>> Lees meer

Van hypnobirthing tot bevalling

Charlotte van Gennip bezocht onze Zaterdagmarkt voor Zwangeren en volgde naar aanleiding hiervan een cursus hypnobirthing. Op 2 december kon ze haar verworven kennis toepassen en beviel ze van haar gezonde zoon Jens. Lees meer >>>