Knie expertisecentrum

Bij knieklachten of pijn aan de knie wilt u snel duidelijkheid over wat u nu precies heeft. U zoekt een ziekenhuis waarbij u kunt vertrouwen dat de arts de juist diagnose stelt, u uitleg geeft over de behandelmogelijkheden en wat dit voor u betekent. En samen met u beslist over de behandeling die het beste bij u past. Als het op een operatie aankomt, wilt u dat artsen en zorgverleners met de juiste expertise en ervaring u behandelen. Zodat u de beste behandeling voor uw knieklachten krijgt, snel van uw klachten af bent en uw dagelijkse activiteiten, werk en sport weer kunt oppakken.

Toon meer

Landelijk erkend en voor alle knieklachten
Deze zorg vindt u in het landelijk erkende STZ expertisecentrum knie van CWZ. Hier bieden we hooggespecialiseerde topklinische zorg, waarvoor patiënten niet overal terecht kunnen. Jaarlijks kiezen honderden patiënten voor een behandeling in ons expertisecentrum. U kunt bij ons terecht voor de behandeling van alle knieklachten. Zoals artrose (versleten knie), gescheurde kruisband, beschadiging van de meniscus, knieschijfklachten of een instabiele knieschijf. U wordt behandeld door de zorgprofessionals van CWZ orthopedie, na verwijzing door uw huisarts of zorgverlener uit een ander ziekenhuis.

Waarom naar ons expertisecentrum?

 • topklinische, persoonlijke zorg
 • behandeling en onderzoek met de nieuwste bewezen technieken
 • binnen 2 weken een afspraak
 • alle onderzoeken op één dag
 • snel behandeld
 • een aangenaam verblijf: rapportcijfer 8.5 (CQi-kwaliteitsmeting 2018)
 • snel weer op de been met goede nazorg
 • gratis app met informatie over behandelingen en filmpjes met oefeningen
 • landelijke STZ-erkenning
 • 95% van onze patiënten beveelt onze zorgprofessionals aan (bron: Zorgkaart)
 • Patiënten beoordelen onze deskundigheid met een 9,5 (bron: Zorgkaart).

Maatregelen vanwege coronavirus

Door corona is de gang van zaken in CWZ anders. Lees meer over de maatregelen die we nemen voor uw en onze veiligheid.

Over de afdeling

Verwijzen naar het expertisecentrum knie

Bent u zorgprofessional en wilt u verwijzen naar het expertisecentrum knie? Of in contact komen met de medisch specialisten voor intercollegiaal overleg? Ga dan naar onze pagina voor zorgprofessionals voor meer informatie.

Ervaringen van patiënten

'Na jaren van pijn, vele behandelingen fysiotherapie en meerdere onderzoeken in ziekenhuizen ben ik doorverwezen voor mijn knie. Wat een verademing om een arts tegen te komen die je gelijkwaardig behandelt, zich kan verplaatsen in jou als patiënt. Die je eerlijk vertelt wat er mis is, wat de opties zijn en wat er van je verwacht wordt na de operatie. Er is een wereld voor mij open gegaan met alles wat ik weer kan.' Patiënt op Zorgkaart Nederland over behandeling in het expertisecentrum knie. Lees meer patiëntervaringen >

 

Patiëntverhalen over knieklachten

Artrose in twee knieën, maar toch fanatiek blijven wielrennen. Het lukt Silvano Orvini (58) goed dankzij cortisonen-injecties. ‘Een prothese stel ik zo lang mogelijk uit.’ Lees zijn verhaal en dat van andere kniepatiënten. 

Topklinische patellofemorale chirurgie

CWZ heeft unieke landelijk erkende topklinische expertise op het gebied van knie(schijf)problemen, met name patellofemorale chirurgie. Orthopedisch chirurg Sander Koëter verdiepte zich de laatste tien jaar in knieproblemen. Hij staat landelijk bekend als expert in patellofemorale knieklachten, waarvoor patiënten uit het hele land naar CWZ orthopedie worden doorverwezen. Sander: 'Het geeft veel voldoening om deze patiënten te kunnen helpen.' Lees het interview >

STZ-erkenning

Het STZ expertisecentrum knie van CWZ is erkend door de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Binnen STZ werken 28 grote opleidingsziekenhuizen samen aan hooggespecialiseerde medische zorg. Het gaat om bovengemiddeld complexe aandoeningen, waarbij de patiëntenzorg is verweven met opleiding en wetenschappelijk onderzoek.

Neem contact met ons op!

Afspraak maken op polikliniek orthopedie
De huisarts of zorgverlener uit een ander ziekenhuis verwijst u naar het expertisecentrum knie. Bel met de polikliniek orthopedie B56 voor een afspraak. Melden bij Meldpunt 3B. Neem ook uw registratiekaart mee.

Bezoekadres
Weg door Jonkerbos 100 6532 SZ Nijmegen

Telefoon
024 365 82 65 

Openingstijden
van 8.30 tot 16.30 uur 

U verlaat hiermee de informatiepagina's over aandoening artrose.

U kunt bij deze polikliniek of dit team komen voor deze onderzoeken. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze polikliniek of dit team komen voor deze behandelingen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij deze polikliniek of dit team komen via deze specialismen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt op deze polikliniek of bij dit team te maken krijgen met deze zorgprofessionals.

H
J
K
S
T