Orthopedie

'Samen bepalen we uw behandeling en operatiedatum'

Orthopedie

Op de polikliniek orthopedie houden orthopeden en verpleegkundig specialisten spreekuur. Zij zien mensen met houdings- en bewegingsklachten.

Toon meer

Wie zijn we?
Het overgrote deel van alle mensen in deze regio kiest jaarlijks voor CWZ orthopedie. De artsen en de rest van het team zijn deskundig en prettig in de omgang. U bent snel aan de beurt en meestal sneller dan verwacht weer op de been.

Wat doen we?
Bij CWZ orthopedie behandelen we aandoeningen en klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Heeft u pijn in uw knie of heup? Of andere klachten die bewegen in de weg staan? We bekijken samen met u wat de beste behandeling is, op welk moment we van start gaan en wie er bij de behandeling worden betrokken. Samenwerking is de sleutel tot snel herstel.

Samenwerking Orthoparc Rozendaal
Voor sommige behandelingen werkt CWZ orthopedie samen met kliniek Orthoparc Rozendaal, zodat wij u sneller kunnen helpen. Lees meer.

Maatregelen vanwege coronavirus

Door corona is de gang van zaken in CWZ anders. Lees meer over de coronamaatregelen die we nemen voor uw en onze veiligheid.

Over de afdeling

Gang van zaken orthopedie

 • U meldt zich bij meldpunt 3B. Daar vertelt een medewerker waar u kunt wachten. 
 • Is er een röntgenfoto nodig, dan vragen we of u eerst naar afdeling radiologie wilt gaan. Is de röntgenfoto gemaakt, dan meldt u zich weer bij meldpunt 3B. U neemt plaats in de wachtkamer orthopedie.
 • De doktersassistente haalt u op en brengt u naar de spreekkamer. Zij zal u vragen naar uw naam en geboortedatum, ook al is deze vraag eerder gesteld. Zo controleren we of we de juiste gegevens bij de hand hebben. Daarom krijgt u deze vraag vaker tijdens uw bezoek aan CWZ.
 • De orthopeed of de verpleegkundig specialist stelt vragen. Als het nodig is, krijgt u een lichamelijk onderzoek. Daarna bespreekt hij of zij de resultaten van andere onderzoeken als die zijn gedaan (zoals de röntgenfoto) en de oorzaak van uw klachten. Hieruit volgt een diagnose, als deze gesteld kan worden. U hoort welke behandelmogelijkheden er zijn en samen maken we een vervolgplan. 
 • Uw afspraak duurt 10 minuten. 
 • De doktersassistente bespreekt de verdere behandeling en gang van zaken met u. Is een operatie of andere behandeling nodig, dan proberen we hiervoor meteen afspraken te maken. Zoals plannen van vervolgonderzoeken en de operatie.

Magazine Zorg voor beweging

Beweging is onze passie. In ons magazine Zorg voor beweging delen patiënten hun verhaal met u. We vertellen alles over onder andere knieklachten, artrose, prothesen en wetenschappelijk onderzoek. Verder lezen in het magazine

U verlaat hiermee de informatiepagina's over aandoening ac-artrose.

U kunt bij dit specialisme te maken krijgen met de volgende onderzoeken. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij dit specialisme te maken krijgen met de volgende poliklinieken of teams. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij dit specialisme te maken krijgen met de volgende verpleegafdelingen. Dit hangt af van uw situatie.

U kunt bij dit specialisme te maken krijgen met deze zorgprofessionals. Dit hangt af van uw situatie.

B
H
J
K
M
 • Meijers, I.
  Verpleegkundig specialist orthopedie/ traumatologie
P
 • Peters, M.E.
  Verpleegkundig specialist orthopedie/ traumatologie
S
T
V