Navigatie:

U bent hier:NCRV en KRO kiezen CWZ voor dna-onderzoek

17 juli 2009

Zowel de NCRV als de KRO ('Spoorloos') zijn sinds kort klant bij de laboratoria van het CWZ. In beide gevallen gaat het om tv-programma's waarbij dna-materiaal moet worden onderzocht. De NCRV-televisie komt in het najaar met een nieuw programma over mensen die een DNA-test laten doen om familievraagstukken te ontrafelen. Het uitvoeren en analyseren van die testen gebeurt in het CWZ. In juni werden al verschillende mensen ontvangen voor een intakegesprek en het afnemen van bloed of wangslijm. Daar was, uiteraard met instemming van alle betrokkenen, ook een camerateam bij aanwezig.

Integere portretten

Volgens de makers van het tv-programma draait het om familiaire kwesties waarbij men op zoek is naar zekerheid over bijvoorbeeld adoptiezaken, oorlogskinderen en (andere) vragen rond het vaderschap. Volgens de producent gaat het om een serie ‘integer gemaakte portretten’. Het programma wordt gepresenteerd door Caroline Tensen.

Spoorloos

In het kielzog van de NCRV-collega’s hebben ook de makers van KRO’s Spoorloos besloten hun genetisch onderzoek onder te brengen bij het CWZ. De eerste testen voor Derk Bolt en zijn redactieteam zijn inmiddels uitgevoerd. Voor dit programma wordt niet in de CWZ-laboratoria gefilmd.