Raad van bestuur

De raad van bestuur draagt de eindverantwoordelijkheid voor de strategie, het beleid en de realisatie van de missie en doelstellingen van het ziekenhuis. De raad van bestuur geeft leiding aan de organisatie, stuurt de direct aansluitende managementlaag van managers bedrijfsvoering en medisch managers aan en stemt zijn beleid af met het bestuur van de medische staf en de andere adviesorganen. De raad van bestuur bestaat uit een voorzitter en een lid. De raad van bestuur hanteert een collegiaal bestuursmodel.

Ale Houtsma, voorzitter

Ale Houtsma, voorzitter

Voorzitter raad van bestuur

Ale Houtsma (1957) heeft ruime ervaring in ziekenhuiszorg. Hij werkt al meer dan 25 jaar in ziekenhuizen, zowel in topklinische als in academische, waaronder tweemaal in het Radboudumc. Van zomer 2017 tot december 2018 was hij interim lid van raad van bestuur in het Spaarne Gasthuis in Haarlem en Hoofddorp, waar hij zich met name heeft gericht op verbetering van de spoedzorgketen en de locatieprofilering. Daarvoor werkte hij bij het Karolinska University Hospital in Stockholm in Zweden. Hij hield zich daar onder meer bezig met de transformatie naar 'value based healthcare' (VBHC) en patiëntenparticipatie.

Freek Korver

Freek Korver

Interim lid van de raad van bestuur per 1 december 2020

Freek Korver heeft ruime ervaring in de zorg vanuit diverse bestuurlijke en adviserende functies. Tot oktober jl. was Korver interim voorzitter van Horacio E. Oduber Hospital op Aruba. Daarvoor was hij onder andere interim lid raad van bestuur van Alrijne Zorggroep. Hij heeft met name veel ervaring op het gebied van bedrijfsvoering met oog voor het patiëntenbelang.