CWZ impressie

Goede patiëntenzorg: daar gaat het bij ons om. Meebewegen met de uitdagingen van de tijd gaat ons goed af, al meer dan 170 jaar. Op deze pagina geven we een korte impressie van ons mooie ziekenhuis. Met een terugblik op de afgelopen tijd en een vooruitblik op de toekomst.

In goede handen

'Bij CWZ voel ik me altijd op mijn gemak en word ik goed geholpen'. In deze video neemt Herman Verwegen ons mee tijdens zijn bezoek aan de afdeling orthopedie.


 

CWZ bereidt zich voor op een nieuwe tijd

Ale Houtsma, bestuursvoorzitter CWZ: ‘In maart 2022 zagen we op de spoedeisende hulp een recordaantal van 2.500 patiënten. Het hoogste aantal tot nu toe. Als ik naar de komende 10 jaar kijk, verwacht ik een sterk toenemende zorgbehoefte door de vergrijzende bevolking. De kunst is om die zorgbehoefte te dempen, anders wordt de zorg onbereikbaar en onbetaalbaar. Dit vraagt om een andere kijk op zorg verlenen. We moeten bij elke patiënt goed kijken welke zorg het beste past. Of zorg wel echt nodig is. Of de zorg ook door de huisarts kan worden verleend. En als de patiënt toch naar het ziekenhuis moet, of een meerdaagse opname dan wel nodig is. Ook moeten we werk maken van preventie.'


 

Onze helden

CWZ: dat zijn meer dan 4.000 helden die met hart en ziel klaar staan voor de inwoners van Nijmegen en omstreken met goede topklinische zorg en warme aandacht. Sommigen springen eruit.


Samen beslissen

We beslissen sámen met patiënten over hun onderzoek en behandeling. Daarbij hebben we oog voor de persoonlijke situatie. Dat doen we goed. In 2021 beoordeelden patiënten samen beslissen in CWZ met een 4,9 op een schaal van 6. Evelynn en haar dochter Amy voelden zich gehoord en gezien, vertellen ze ons.

Evelynn over buisjes plaatsen bij Amy

Amy bleek door vocht in haar oren 35% minder te horen. Na het plaatsen van buisjes hoort ze echt alles weer.

Moeder van Amy,
patiënt KNO
Lees hun verhaal

 

Zorg in coronatijd

Dankzij de grenzeloze inzet en flexibiliteit van al onze medewerkers hebben we het samen voor elkaar gekregen om de zorg overeind te houden tijdens de coronapandemie. Een fotowand in CWZ vertelt ons verhaal van kwetsbaarheid en kracht in 2020 en 2021. Meer over de COVID-fotowand in CWZ


 

Innovatie is belangrijk

We streven we naar het gebruik van de nieuwste diagnostiek en behandelmethoden. We lopen op kop bij de ontwikkeling van digitale zorg. Ook in onze huisvesting is de laatste jaren een grote verbeterslag gaande. De eerste nieuwe verpleegafdelingen zijn klaar en de nieuwe koffiebar CWZ paviljoen is een aanwinst. Op allerlei terreinen maken we werk van innovatie.

Naar boven


 

Zorg overal

CWZ wil patiënten met digitale zorg de juiste zorg op de juiste plek geven. Waar en wanneer ze dat willen. Thuis, onderweg en bij CWZ. ZO! Zorg overal, zo doen we dat in CWZ. Zorg overal


 

CWZ in cijfers


 

Zorg dichter bij huis in de toekomst

CWZ kijkt samen met zorgpartners waar de zorg het beste kan plaatsvinden. De zorg moet anders, want als we zo doorgaan, dan moet straks één op de vier mensen in de zorg werken. Dat is niet haalbaar, vertellen Monique Royen en Jürgen Hölters van CWZ.


 

Een goed werkklimaat

Iedereen werkt graag in een omgeving die uitnodigt tot werkplezier met fijne collega’s. Waar medewerkers uitgedaagd worden en zich kunnen ontwikkelen. Waar ze gewaardeerd worden en zich trots voelen. Waar ze goed geïnformeerd worden en kunnen meedenken over veranderingen. Waar aandacht is voor vitaliteit en werkgeluk. Inspireren & leren is dan ook één van onze ambities. De waarden samen, open, duurzaam en grensverleggend staan centraal in CWZ.

Illustratie van CWZ-ers in Binnentuin | CWZ Nijmegen

Meer weten over wat we onze medewerkers bieden? Kijk op werkenbijcwz.nl 


 

Santeon maakt ons sterker

CWZ is één van de zeven Santeon ziekenhuizen. We halen veel voordelen uit de samenwerking met deze andere topklinische huizen. Neem de zorg rond longkanker, prostaatkanker en geboortezorg. Dankzij onderlinge vergelijking van werkwijzen is op deze gebieden veel verbeterd, staat in het Santeon jaaroverzicht. Wie de handen ineen slaat, krijgt meer voor elkaar.