Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

Nieuw algemeen aanvraagformulier medische microbiologie

30 september 2015

Vanaf eind september krijgt u een aangepast algemeen aanvraagformulier voor bepalingen van de medische microbiologie.

Het artikel over de dialysefiets vindt u hier:

https://www.cwz.nl/over-cwz/nieuws-en-pers/nieuwsoverzicht/dialysefiets-voor-patienten-in-druten/

Sorry voor het ongemak. Er is momenteel een technische storing met de juiste links in ons Facebook-bericht.

----

Vanaf eind september krijgt u een aangepast algemeen aanvraagformulier voor bepalingen van de medische microbiologie. Hierop staan alle bepalingen die in de routine via onze afdeling aangevraagd kunnen worden.

De opzet is hetzelfde gehouden als voorheen:

Op de voorzijde door de aanvrager in te vullen uit welk materiaal de bepaling dient te worden gedaan en de klinische gegevens. Deze laatste zijn heel belangrijk, omdat deze er voor zorgen dat we het materiaal op het lab zo optimaal mogelijk kunnen verwerken. Hierdoor kunnen we een “zinnig en zuinig”antwoord geven op uw klinische vraag.

Op de achterzijde staan alle mogelijkheden voor onderzoek met een onderverdeling in bacteriën, gisten / schimmels en virussen. Deze categorieën zijn gesplitst in algemeen en specifiek onderzoek. Als u alleen geïnteresseerd bent in een specifieke ziekteverwekker, moet u niet het algemene onderzoek (ook) aankruisen. De verwekkers zijn algemeen omschreven; voor specificeren van de aanvraag is ons Vademecum (www.medischemicrobiologie.nl) de leidraad. Daarin staat ook de actuele samenstelling van de zogeheten “pakketten” vermeld, die in de loop van de tijd kan veranderen.

Daarnaast zijn er de categorieën allergologie, immunologie en antibioticumspiegels. De antibioticumspiegels betreffen alleen bepalingen van externe aanvragers. Interne aanvragen voor antibioticumspiegels worden direct verwerkt op het laboratorium van de klinische chemie. Laatste mogelijkheid is “overig onderzoek”. Dit stukje is gereserveerd voor speciale aanvragen na overleg met de dienstdoende arts-microbioloog (sein 7556).