Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

CWZ voor achtste achtereenvolgende jaar gecertificeerd als Topwerkgever

15 februari 2016

Dit keurmerk krijg je niet zomaar. Jaarlijks worden de organisaties die zich hiervoor opgeven getoetst aan de hand van strenge criteria.

CWZ Nijmegen Top Employer 2016

CWZ is voor het achtste achtereenvolgende jaar gecertificeerd als Topwerkgever. Deelnemende bedrijven doorlopen een uitgebreid onderzoekproces over arbeidsvoorwaarden.

Het onderzoek
Het internationale Top Employers Institute certificeert dit jaar 62 organisaties als Top Employer Nederland. Dit keurmerk krijg je niet zomaar. Jaarlijks worden de organisaties die zich hiervoor opgeven getoetst aan de hand van strenge criteria. De eisen gaan over geformaliseerd Human Resources (HR) beleid, waaronder primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, maar juist ook over de communicatie en HR in de praktijk. Denk hierbij aan intranet, de elektronische leeromgeving, opleidingen, lunchbijeenkomsten, de manier waarop zaken vastgelegd worden, persoonlijke aandacht voor medewerkers en hun ontwikkeling, goede doelen en deelname aan maatschappelijke zaken. Uit het resultaat blijkt dat met name de onderdelen onboarding, workforce planning en culture hoog scoren.
Alle Santeon ziekenhuizen hebben het werkgeverskeurmerk binnengehaald. Samen met nog 4 andere zorginstellingen zijn zij gecertificeerd als Top Employer Cure & Care.

Waardevol
Erich Jan Wiechert, manager P&O ad interim: ‘Ook met het Santeon brede programma ‘Sterk in je Werk’ zetten we in op vitaliteit en motivatie van medewerkers. Als werkgever willen we hen zo goed mogelijk faciliteren op het gebied van talenten en kwaliteiten, balans, ontwikkeling, gezondheid en werkwaarden. Het zijn immers onze medewerkers die staan voor het leveren van kwalitatief hoogwaardige zorg. Dit is een belangrijk onderdeel van de inzet op excellent werkgeverschap.’ Lotte van Dinther, adviseur arbeidsmarktcommunicatie: ‘We merken dat het goed is om jaarlijks de organisatie uitgebreid onder de loep te nemen als het gaat om het aanbod van arbeidsomstandigheden en arbeidsvoorwaarden. De vergelijking met andere Top Employers, ook buiten de zorg, levert vaak interessante resultaten op.' Erich Jan: ‘Dit topwerkgeversonderzoek vertelt hoe en welke zaken geregeld zijn in ons ziekenhuis. Het andere grote onderzoek dat we eens in de twee jaar houden, namelijk het medewerkersonderzoek, heeft een andere insteek. Daar wordt juist onderzocht hoe de medewerkers werken bij CWZ ervaren. De combinatie van deze twee resultaten is erg waardevol en geeft dan ook richting aan mogelijkheden tot verbetering.’

Zie www.topemployers.nl voor meer over het keurmerk en ons bedrijfsprofiel.