Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws van CWZ.

17/18 juni: CWZ vernieuwt patiëntdossier én patiëntportaal

15 juni 2021

CWZ gaat in de nacht van donderdag 17 juni op vrijdag 18 juni over op een nieuwere versie van het elektronisch patiëntdossier (EPD) en het patiëntportaal (MijnCWZ). Dit heeft verschillende gevolgen.

CWZ gaat in de nacht van donderdag 17 juni op vrijdag 18 juni over op een nieuwere versie van het elektronisch patiëntdossier (EPD) en het patiëntportaal (MijnCWZ). Dit heeft verschillende gevolgen. Lees hier wat dit in de praktijk betekent voor patiënten, verwijzers en zorgpartners.

Spoedzorg

De afdelingen spoedeisende hulp en eerste harthulp blijven onder voorbehoud open. Dat geldt ook voor de huisartsenpost op het spoedplein. Ook zijn radiologie en het lab beschikbaar voor diagnostiek die via de spoedzorg binnenkomt. Voor spoedoperaties blijven de operatiekamers beschikbaar. Verloskunde is open voor patiënten van CWZ.

Verwijzingen

Huisartsen kunnen gewoon digitaal verwijzen via ZorgDomein. De verwijzingen worden op vrijdag 18 juni met vertraging afgeleverd in het EPD van CWZ. Zie eerder bericht in het verwijzersbulletin.

Poliklinieken

Alle poliklinieken van CWZ, op de hoofdlocatie en daarbuiten, zijn gewoon open. Op vrijdag 18 juni zijn er wel iets minder afspraken gepland dan gebruikelijk. Aanmelden voor een afspraak gaat via de meldbalies in CWZ. De digitale meldzuilen zijn tot uiterlijk 12:00 uur buiten gebruik.

Bloedprikken

De prikposten zijn op vrijdag 18 juni open. Patiënten kunnen gewoon bloed laten prikken. Uitslagen van bloedonderzoek zijn echter pas na 12:00 uur terug te zien via patiëntportaal MijnCWZ.

Patiëntportaal

Patiënten kunnen op donderdag 17 juni vanaf 21:00 uur tot vrijdag 18 juni om uiterlijk 12:00 uur niet inloggen in MijnCWZ. Zij kunnen dan tijdelijk geen gegevens bijwerken, vragenlijsten invullen of uitslagen inzien in het patiëntportaal. Daarna is dit weer mogelijk. Zij gebruiken dan direct de nieuwe versie. Op de startpagina staan de belangrijkste veranderingen dan overzichtelijk weergegeven.

Voorbereiding afspraak

Voor iedere afspraak in CWZ is het nodig om een digitale corona vragenlijst in te vullen voor bezoek aan het ziekenhuis. Dit gaat tussen donderdag 17 juni vanaf 21:00 uur en vrijdag 18 juni tot uiterlijk 12:00 uur via de website van CWZ. Print of maak een foto van de uitkomst met de kleur van de toegangskaart en neem deze mee naar CWZ. Zorg dat de datum en de tijd van invullen zichtbaar zijn, de uitslag van de vragenlijst is 24 uur geldig.

Afspraak in CWZ

Patiënten die op vrijdag 18 juni een afspraak hebben in CWZ kunnen zich die dag hiervoor aanmelden bij één van de meldbalies in het ziekenhuis. Tot uiterlijk 12:00 uur zijn de meldzuilen buiten gebruik en is digitaal aanmelden niet mogelijk.

Langere wachttijden

Afspraken gaan gewoon door, maar kunnen wat langer duren dan gebruikelijk door het wennen aan de nieuwe versie van het EPD. Alvast bedankt voor uw begrip.

Meer informatie

Bent u patiënt en heeft u vragen over het patiëntportaal? Dan kunt u contact opnemen met de klantenservice van CWZ via tel. 024 – 365 7300. Heeft u een vraag over uw afspraak in CWZ? Bel dan de polikliniek waar u onder behandeling bent. Bent u verwijzer of zorgpartner en heeft u vragen? Neem dan contact op met ons loket voor dienstverlening aan zorgpartners via tel. 024 – 365 88 88.