Vrienden van CWZ op zoek naar Vierdaagse lopers

08 juni 2017

Er hebben zich al veel vrienden aangemeld voor het Vierdaagse vriendenteam van CWZ. Maar Vrienden van CWZ is op zoek naar nog meer vrienden die ook hun beste beentje willen voorzetten om een extra fiets met virtueel systeem te realiseren voor onze dialysepatiënten. Dus breng al je kennissen, familie en vrienden op de hoogte en loop mee voor het goede doel: dialysepatiënten in beweging.

‘Hoog tijd voor een extra fiets’

Marc ten Dam, internist CWZ, steunt het goede doel. ‘Bewegen is gezond voor iedereen, maar des te meer voor dialysepatiënten. Vanwege hun verminderde nierfunctie hebben zij meer kans op hart- en vaatproblemen. Bewegen kan dit helpen te voorkomen. Met het beeldscherm maken ze virtuele fietstochten op allerlei mooie plekken van de wereld. Voor een dialysepatiënt zijn dit niet alleen nuttige maar ook aangename “uitstapjes”. De beelden zijn zo aantrekkelijk dat ik zelf tijdens het visite lopen vaak verleid wordt om een stukje mee te fietsen. De populariteit van de fiets is zo hoog, ze vechten er nog net niet om. Hoog tijd voor een extra fiets!' aldus Marc.

Aanmelden Vriendenteam

Iedereen met een startbewijs kan zich tot en met woensdag 21 juni aanmelden voor het vriendenteam van CWZ. Voor onze vrienden staat er iedere dag een tent op de route waar je even tot rust kunt komen onder het genot een kopje soep, broodje, fruit en drinken. Daarnaast zijn er professionele CWZ collega’s aanwezig om bij klachten jouw blaren door te prikken, verkrampte spieren los te masseren of je voeten in te tapen. Klik op de link voor meer informatie en schrijf je gelijk in voor het Vriendenteam van CWZ: www.cwz.nl/vierdaagse 

Geen Vierdaagse loper?

Loop je niet mee, maar wil je wel een bijdrage leveren aan het goede doel? Dan kun je ook alleen het Vierdaagse Vrienden van CWZ sportshirt kopen voor €15,-. Van elk verkocht shirt gaat er een mooi bedrag naar het goede doel!