Voorlichtingsbijeenkomst: aan de slag met vaten in CWZ Nijmegen

04 november 2015

Maandag 16 november organiseert CWZ samen met de Hart en Vaatgroep een voorlichtingsbijeenkomst over slagaderlijden. Verschillende vaatspecialisten van CWZ geven uitgebreid informatie over onder andere: wat vaatlijden is, welke risico’s hierbij horen, welke behandelingen er zijn en wat de nieuwste technieken kunnen betekenen. Iedere belangstellende is van harte welkom.

Wist u dat de gevolgen van slagaderziekten verantwoordelijk zijn voor meer dan één derde van de sterfgevallen in Nederland? Veel mensen merken er in het begin niets van, pas na een tijdje krijgen ze klachten.

  • Welke ziektes komen voor?
  • Wat zijn de oorzaken?
  • En hoe zijn deze te behandelen?

Al deze vragen worden beantwoord door ervaren specialisten tijdens deze voorlichtingsbijeenkomst. Ook deelt een patiënt zijn ervaring. Of het nou gaat om iemand met een slagaderziekte of een kerngezond persoon. Deze voorlichtingsbijeenkomst is voor iedereen.

Programma
De bijeenkomst wordt om 19:45 uur geopend door Rob Steenhuis van de Hart en Vaatgroep. Daarna deelt een patiënt zijn ervaringen met het publiek. Vervolgens geeft verpleegkundig specialist vaatchirurgie Patricia Dodemont informatie over de ziekte, risicofactoren, de rol van een patiënt en de looptraining. Aansluitend vertelt verpleegkundig specialist vaatchirurgie Eveline de Greef over het belang van de voetenpoli.

Dr. Peter Haarbrink, radioloog, geeft hierna een lezing over de dotterbehandeling.  Als laatste geeft vaatchirurg dr. Bart Boll een lezing over operaties en de nieuwste technieken. Er is gelegenheid om vragen te stellen aan de specialisten. De bijeenkomst eindigt om 22:00 uur.

Waar, wanneer en hoe laat?
Datum  : Maandag 16 november 2015
Tijdstip : 19:30 uur (ontvangst met koffie en thee) t/m 22:00 uur
Toegang : gratis
Locatie :  : auditorium CWZ Nijmegen, Weg door Jonkerbos 100, 6532 SZ Nijmegen

Aanmelden
Om deel te nemen kunt u zicht aanmelden via: symposium.vaten@verwijder-dit.cwz.nl , http://www.hartenvaatgroep.nl/regios/gelderland/regioteam/agenda of het telefoonnummer 088-1111600.