Prachtig optreden Muziek aan Bed

13 februari 2017

Even iets anders dan ziek zijn

Afgelopen vrijdag trad het cellduo ‘Muziek aan Bed’ (Tjakina en Marieke) op. Ze begonnen op de kinderafdeling. Uit de speelkamer klonk muziek waar een aantal kinderen en ouders op afkwamen. Zo ook Vinny. In zijn blauwe badjas met haaien sloop hij voorzichtig naar binnen en ging op de eerste rij zitten. Vinny: ‘Ik vond het heel erg leuk. Een aantal liedjes kende ik ook, die van de film Frozen!’ De moeder van Vinny genoot ook. ‘Het was echt super. De kinderen zijn zo echt even in een andere wereld. Even de kamer uit en iets anders dan ziek zijn.’ Na het optreden in de speelkamer gingen Tjakina en Marieke met hun cello nog een aantal patiëntenkamers langs.

Weer een half uur voorbij

Vervolgens ging Muziek aan Bed naar de dialyseafdeling. Naast kinderliedjes spelen de dames ook klassieke muziek zoals Bach. Dat sprak de dialysepatiënten én verpleegkundigen erg aan. Onder de dekens bewogen de voeten van de patiënten op het ritme heen en weer. Het optreden was een prettige afleiding. ‘Weer een half uur voorbij,’ zei een dialysepatiënt achteraf.

‘Respectvol, integer en hartverwarmend’

Tot slot ging het cellduo nog langs de couveuseafdeling. De meeste ouders genoten vanuit de kamer van de muziek. Één stel kwam even de gang op en luisterde aandachtig naar het privé concertje dat zich voor hun afspeelde. ‘Respectvol, integer en hartverwarmend, dat zijn woorden die bij mij naar boven komen,’ aldus Diana Moolhuijzen, afdelingshoofd couveuseafdeling. ‘Ze houden rekening met verschillende behoeftes. Ik gun het veel meer patiënten om Muziek aan Bed te mogen ontvangen. Het is écht een cadeautje.’

Lees hier meer over het goede doel. 

Vrienden van CWZ