Nieuwe editie BeterBoek voor kinderen

23 mei 2016

Elk kind dat wordt opgenomen op de kinderafdeling krijgt een BeterBoek. Een prachtig uitgegeven boek met een mix van nuttige informatie én ontspanning. Dat mee naar huis gaat als herinnering. Dit voorjaar verscheen de nieuwe editie. Ook weer rijk gevuld met spelletjes, puzzels, tekeningen en teksten. Volgens de makers van het boek vermindert een goede voorbereiding op het ziekenhuis angst en onzekerheid bij kinderen.

Pedagogisch medewerker Inge Overgoor: ‘Een ziekenhuisopname is ingrijpend. Het Beterboek laat de kinderen vóór die tijd zien wat ze kunnen verwachten. En na afloop helpt het boek bij de verwerking van wat ze hebben meegemaakt . Als ze erover praten met hun ouders bijvoorbeeld. Wat was het vervelendste? Wat was het leukste? Welke mensen kwamen op bezoek? Sommige kinderen gebruiken het bij een spreekbeurt op school.’

Het boek verschijnt in twee uitgaven: één voor de allerkleinsten (van 2 tot 6 jaar) en één voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Dit jaar ontvangt CWZ ook een speciaal boek voor kinderen die hun amandelen moeten laten knippen.

Bureau Méteau is de uitgever. De kinderafdeling krijgt het boek gratis.