MRSA lijkt onder controle: maatregelen C44 verminderd

28 maart 2017

De MRSA-uitbraak in CWZ lijkt onder controle. Op afdeling C44 golden tot vandaag (28 maart) nog uitgebreide infectiepreventie maatregelen om verspreiding van de aangetroffen MRSA-bacterie te voorkomen. Deze maatregelen zijn opgeheven. Patiënten van C44 die vanwege de besmetting op andere afdelingen zijn opgenomen, gaan weer terug naar C44.

Alle andere afdelingen en alle poliklinieken zijn gewoon open.

Aanvullende maatregelen
Om nieuwe besmetting in CWZ en/of andere zorginstellingen te voorkomen, controleren we alle patiënten die in de periode tussen 1 februari en 16 maart op afdelingen B44 en C44 opgenomen zijn geweest. Deze patiënten hebben een brief met een kweeksetje ontvangen. Hiermee kunnen zij een kweek afnemen en deze terugsturen naar CWZ.

Kweekinstructies
In de brief staan verdere instructies om de controle kweken af te nemen. Vragen over de instructies? Kijk hier voor meer informatie.

Behandeling is mogelijk
De bacterie die in CWZ is aangetroffen is de community associated MRSA (CA-MRSA). Het gaat om een bacteriestam die vaak buiten het ziekenhuis wordt gevonden en huidinfecties kan veroorzaken. Hoewel deze stammen ongevoelig zijn voor meerdere antibiotica, zijn er voldoende alternatieven voor de behandeling beschikbaar.

Heeft u vragen over MRSA? Bel dan op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 met 024 – 365 88 90.

Meer informatie over MRSA.