Laatste nieuws coronavirus in CWZ

15 mei 2020

Alle informatie over corona voor patiënten en bezoekers vindt u op de pagina coronavirus

Vrijdag 15 mei: CWZ komende weken in reportagereeks Omroep Gelderland

CWZ is de komende weken te zien in een reportagereeks op Omroep Gelderland. In de eerste aflevering volgen we longarts Anneke van Veen bij het opstarten van de reguliere zorg en zien we onder meer hoe zij belt met een patiënt via het beeldscherm. Aanstaande maandag 18 mei vanaf 17.15 direct na de nieuwsuitzending en daarna elk uur de herhaling bij Omroep Gelderland. Bekijk de eerste aflevering.

Donderdag 14 mei: Bekijk de slideshow CWZ in coronatijd

Deze weken is een fotograaf in huis die op een aantal afdelingen foto's maakt van het werken in coronatijd. Ze registreert en legt vast wat ze ziet. Zoals het echt is; niets wordt in scene gezet. Zo hebben we straks een waarheidsgetrouwe reportage van deze bijzondere tijd. Een paar foto's delen we nu al graag. We maakten een slideshow van deze foto's, aangevuld met foto's die wijzelf maakten of kregen van collega's. De slideshow vertelt in vogelvlucht het verhaal van de crisis, die ons hele ziekenhuis op zijn kop heeft gezet. We zijn trots op de grote inzet van al onze medewerkers in de zorg en op ondersteunende afdelingen! Bekijk de slideshow.

Donderdag 14 mei: Bedankt voor al uw steun!

De grote betrokkenheid en hartverwarmende steun van burgers en bedrijven in de afgelopen weken hebben ons laten zien hoezeer wij verbonden zijn met de regio. Bedankt voor alle lekkers, cadeautjes, kaartjes, bloemen, andere hulp en steunbetuigingen! Een overzicht (niet compleet) van alle giften is het vinden op onze donateurspagina.

Donderdag 14 mei: wat ervaren patiënten bij berichten over corona?

In de media is veel aandacht voor onderzoek naar de (oorzaken) van het coronavirus en maatregelen om het virus in te dammen. Een aanzienlijk kleiner deel van de berichtgeving is er op gericht hoe deze ‘tsunami’ aan berichtgeving bij patiënten wordt ontvangen en wat zij daarbij ervaren. Maken ze zich hierdoor bijvoorbeeld zorgen? En passen ze hun gedrag aan op de corona berichtgeving? We vroegen het ons CWZ-panel*. Lees meer over dit onderzoek.

Maandag 11 mei: ook behandelen in de avonduren

Ziekenhuizen, onder meer CWZ, gaan ook in de avonduren patiënten behandelen voor een betere spreiding van patiënten. Anders dan voor deze coronatijd zullen contacten tussen arts en patiënt bovendien veelvuldiger plaatsvinden door middel van (beeld)bellen. Lees verder in De Gelderlander (9 mei).

Maandag 11 mei: dringend verzoek om niet zelf  te bellen

Bel niet zelf naar CWZ over uw afspraak, wij bellen u. Omdat CWZ anders niet meer goed bereikbaar is. Dank voor uw medewerking.

Vrijdag 8 mei: Hoogleraar Andreas Voss geeft bij NOS tips over gebruik mondkapjes

Donderdagavond 7 mei vertelde arts-microbioloog en hoogleraar Andreas Voss bij NOS Nieuws over de do's en don'ts van mondkapjes. Heel actueel nu het dragen van een mondkapje verplicht wordt in het openbaar vervoer vanaf 1 juni. Lees het nieuwsbericht.

Vrijdag 8 mei: Meer nieuws

Donderdag 7 mei: Vanaf volgende week geleidelijk weer meer afspraken mogelijk in CWZ

Vanaf maandag 11 mei gaat CWZ weer reguliere zorg langzaamaan opstarten. Uitgangspunt is om op een veilige manier weer meer patiënten in CWZ te kunnen helpen. Daarom richten we alles zo in dat het mogelijk is om 1,5 meter afstand te kunnen houden. Dat betekent dat we het aantal patiënten en medewerkers dat in CWZ aanwezig is beperkt houden en de aanwezigheid van patiënten gaan spreiden. Lees het nieuwsbericht.

Donderdag 7 mei: Bel niet naar CWZ voor uw afspraak, wij contacten u!

We merken dat steeds meer patiënten ons ziekenhuis gaan bellen. Daardoor raakt onze telefooncentrale overbelast. We verzoeken u dringend om niet zelf naar CWZ te bellen. Als uw afspraak weer kan doorgaan, dan nemen wij contact met u op. Lees het nieuwsbericht.

Vrijdag 1 mei: Veiligheid voorop, dus geen begeleider mee met patiënt

Helaas kunnen patiënten geen begeleider meer meenemen bij hun bezoek aan CWZ. We nemen deze maatregel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan nu er weer wat meer patiënten naar CWZ komen. Want hoe meer mensen in het ziekenhuis, hoe meer risico. We maken uitzondering voor begeleiders van kinderen of  van patiënten die afhankelijk zijn van een mantelzorger, bijvoorbeeld omdat ze in een rolstoel zitten. Voorwaarde is in dat geval dat de begeleider vooraf een digitale check doet.