Laatste nieuws coronavirus in CWZ

20 augustus 2020

Alle informatie over corona voor patiënten en bezoekers vindt u op de pagina coronavirus

20 augustus: Terug uit risicogebied? CWZ scherpt maatregelen aan.

De vragenlijst die iedere patiënt en bezoeker van Nijmeegse ziekenhuizen wordt voorgelegd, is uitgebreid. ‘Bent u de afgelopen twee weken in een gebied geweest met reisadvies code oranje of rood?’ Als dat zo is, gelden dezelfde regels als voor mensen met coronaverschijnselen of huisgenoten die misschien een besmetting hebben opgelopen. 
Als u recent in een risicogebied bent geweest, kijken we in CWZ of we de afspraak kunnen verzetten. Als u echt naar het ziekenhuis moet komen, dan geldt het corona-protocol. Onze medewerkers zullen zich beschermen en u wordt apart gehouden. Lees meer over de maatregelen van Nijmeegse ziekenhuizen in het AD van 14 augustus.

19 augustus: CWZ bundelt krachten met andere Santeon ziekenhuizen voor betere coronazorg bij tweede golf

1 op de 6 bewezen coronapatiënten in Nederland werd behandeld in een Santeon ziekenhuis. Coronazorg is nieuw en intensief, rondom het ziekteverloop zijn nog veel zaken onbekend. Inmiddels bereiden de ziekenhuizen zich voor op een mogelijk tweede golf. De Santeon ziekenhuizen werken intensief samen aan een zorgaanpak die het beste werkt. Ze maken daarbij gebruik van hun jarenlange ervaring met het aantoonbaar verbeteren van de zorg. Samen Beter Corona is de 15e patiëntgroep met een verbetertraject in Santeon verband. Een groep van 25 specialisten en verpleegkundigen brengt het corona ziekteverloop in kaart aan de hand van een zestal thema’s. 

14 augustus: De corona-maatregelen van restaurant de Binnenhof op een rij

 • Patiënten en bezoekers zijn welkom in het restaurant. We hebben een gedeelte van de Binnenhof voor u gereserveerd (tussen de paaltjes).
 • U mag alleen gebruik maken van het restaurant als u een groene kaart heeft gekregen bij de controlepost.
 • Leg de groene kaart op een lege tafel. Hiermee reserveert u de tafel terwijl u een hapje/drankje haalt. Zijn alle tafels bezet of ligt overal een groene kaart? Kom dan op een ander moment terug.
 • Bij de kassa vragen we u naar uw contactgegevens. Betalen kan alleen met de pin.
 • Houd 1,5 meter afstand en verplaats geen meubilair.
 • Tussen 12 en 13.30 uur is het restaurant gesloten voor patiënten en bezoekers. 
 • Het is niet de bedoeling dat u met meerdere bezoekers in het restaurant afspreek met een opgenomen patiënt.

  10 augustus: We vragen uw contactgegevens bij bezoek restaurant de Binnenhof

  Bezoekers aan restaurant de Binnenhof in CWZ wordt vanaf deze week gevraagd contactgegevens (naam en telefoonnummer) in te vullen. Dit doen we vanwege de landelijke coronamaatregel van het RIVM die horeca verplicht om contactgegevens na te vragen bij klanten. Zo kan de GGD contact opnemen bij een besmetting die verband houdt met de horeca gelegenheid. Uw gegevens worden 14 dagen bewaard en worden alleen gebruikt in verband met bron- en contactonderzoek om COVID-19 te bestrijden