Informatiebijeenkomst Zelf artroseklachten verminderen

23 juni 2017

Deze bijeenkomst heeft al plaatsgevonden. CWZ orthopedie organiseert regelmatig informatiebijeenkomsten over artrose, waarvoor u zich kunt aanmelden. Bekijk de pagina met informatie en data.

Bij artrose denken veel mensen aan slijtage van de gewrichten. Dat is niet helemaal juist. Uw gewricht is niet versleten, maar er is wel iets in veranderd. De kans op artrose neemt toe met de leeftijd, maar artrose komt ook voor bij jongeren.

De meest voorkomende klachten bij artrose zijn pijn en stijfheid van het gewricht. Als mensen veel klachten hebben kan een gewricht worden vervangen door een prothese, bijvoorbeeld een knie of heupprothese. Maar dat is lang niet altijd nodig. Vaak kunt u zelf al veel doen om de artroseklachten te verminderen. Zoals meer of anders bewegen, afvallen, letten op voeding en gebruik van pijnstillers.

Hoe u dit kunt doen, hoort en ziet u tijdens de informatiebijeenkomst in CWZ op dinsdag 3 oktober 2017. Deze avond krijgt u informatie van een fysiotherapeut, orthopedisch chirurg, verpleegkundig specialist en diëtiste van het CWZ.

Voor wie?
Heeft de huisarts of orthopedisch chirurg bij u artrose vastgesteld? Dan kunt zich inschrijven via artrosevoorlichting@verwijder-dit.cwz.nl. Na inschrijving bent u van harte welkom op deze informatiebijeenkomst.

Toegang
De toegang is gratis. Vanwege de ruimte is het toegestaan om met maximaal twee personen te komen.

Waar?
CWZ Auditorium
Weg door Jonkerbosch 100
6532 SZ Nijmegen

In het ziekenhuis staat met borden aangegeven waar u moet zijn.

Download hier de flyer van de bijeenkomst.