Geen stembureau bij CWZ

15 maart 2021

Bij de Tweede Kamer-verkiezingen op 17 maart is er dit jaar, op verzoek van de raad van bestuur, geen stembureau ingericht in CWZ in verband met corona.

Waar kun je wel stemmen?

Dit jaar zijn er verschillende manieren waarop u kunt stemmen: de gewone stembureaus en de stemstraten. In de stemstraten kunt u met de auto of op de fiets uw stem uitbrengen. In de omgeving van CWZ kunt u naar de volgende stemstraten:
- NEC-stadion aan het Stadionplein (alleen op 17 maart geopend)
- Stemstraat Gemeentewerf aan de Nieuwe Dukenburgseweg

Wilt u liever gebruik maken van een gewoon stembureau, dan kunt u uw stem uitbrengen in:
- Wijkcentrum de Toermalijn op de Jadestraat
- Hennes Automobielen BV op de Nieuwe Mullenhutseweg

De overige stembureaus kunt u vinden op www.nijmegen.nl/verkiezingen.

Kunt u zelf niet naar het stembureau?

Dan kunt u een andere kiezer machtigen om voor u te stemmen. De informatie over het per volmacht stemmen staat achterop het stembiljet.

Wat neemt u mee?

- Uw stembiljet
- Een kopie van uw legitimatiebewijs

Ook stemmen op 15 en 16 maart

U kunt dit jaar ook eerder stemmen. De eerder geopende stembureaus zijn bedoeld voor de mensen die in een risicogroep vallen, zodat iedereen veilig kan stemmen. In Nijmegen zijn op deze dagen 30 stembureaus geopend van 07.30 tot 21.00 uur. Deze stembureaus kunt u vinden op https://app5.nijmegen.nl/diensten/stembureaus-eerder-open.

De gemeente Nijmegen maakt gebruik van een druktemeter tijdens de Tweede Kamer-verkiezingen

Iedere kiezer kan op de verkiezingsdagen zien hoe druk het is op een stembureau. U kunt de druktemeter vinden op http://nijmegen.stemdrukte.nl/locaties/.

Heeft u nog vragen? 

U kunt ze stellen aan de gemeente Nijmegen door te bellen naar 14 024 of aan team Verkiezingen via e-mail naar verkiezingen@nijmegen.nl. Ze zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.