CWZ vraagt op Blue Monday aandacht voor depressies

16 januari 2020

Komende maandag, op 20 januari, is het Blue Monday: een dag die bekend staat als de meest deprimerende dag van het jaar. Waarom dan? Goede voornemens blijken toch niet zo haalbaar en het grauwe weer helpt ook al niet mee. Een goed moment om samen in de benen te komen, vond de afdeling psychiatrie. Dit willen we doen tijdens de CWZ Blue Monday lunchwandeling. Hiermee vraagt CWZ aandacht voor depressies.

Aandacht voor depressie

1 op de 5 mensen tussen de 18 en 84 jaar krijgt op een bepaald moment te maken met depressie. Dat cijfer ligt hoger dan de meeste mensen denken. De afdeling psychiatrie van CWZ wil depressie uit de taboesfeer halen door met een ‘awareness walk’ op Blue Monday aandacht vragen voor depressie en de impact die een depressie kan hebben op je leven. Gelukkig is een depressie te behandelen. Vaak maakt beweging hier onderdeel van uit. Elke dag een half uur wandelen, kan de symptomen van depressiviteit met ruim een derde verlagen.

Aangetoond is dat buitenactiviteiten, zoals een stevige wandeling, ook voor mensen zonder depressie een bijzonder positief effect hebben op de gemoedstoestand. Laten we dus samen in beweging komen op de meest grijze dag van het jaar!

Meedoen aan de Blue Monday lunchwandeling?

Iedereen die mee wil lopen is welkom. Het is alleen nodig om je aan te melden. Dat kan door te mailen naar bluemondaywalk@verwijder-dit.cwz.nl. De wandeling start om 12.15 uur bij de parkeerplaats van Nannies / ingang psychiatrie (SOLK) en duurt ongeveer een half uur. Aansluitend krijgt iedereen een lekkere kop soep. Dus schroom niet en trakteer jezelf op deze Blue Monday lunchwandeling! Let op: ook bij slecht weer gaan we erop uit.