Couveuse challenge 31 oktober

09 oktober 2018

Save the date: 31 oktober

Op 31 oktober 2018 gaat René Verlaak, kinderarts/neonatoloog, gedurende 10 uur in een couveuse liggen voor het 10-jarige bestaan van de couveusesuites. De opbrengst van de couveuse challenge is voor All4Small. Dit goede doel vraagt steun voor belangrijk onderzoek voor te vroeg geboren en pasgeboren baby's.

Kinderarts 10 uur in couveuse

In het leven zijn er vele uitdagingen. Sommige overkomen je en andere ga je gewoon aan. Als arts op de couveuseafdeling sta je vaak uren naast een couveuse. Op een dag vraag je je af: ‘hoe zou dat nu zijn als je daarin ligt?’ Het antwoord kan niemand ons geven. Of toch wel? Daarom gaat René Verlaak de couveuse challenge aan: hij gaat van 5.00 uur 's ochtends tot 15.00 uur 's middags in een couveuse liggen.

Steun aan onderzoek voor de allerkleinsten

De couveuse challenge zet zich in voor All4Small en vraagt zo steun voor wetenschappelijk onderzoek voor de allerkleinsten. Er is hulp nodig voor de ontwikkeling van een heel nauwkeurig meetinstrument voor de bloedgehaltes, dat niet te groot is en vooral geen pijn doet. Omdat een kindje vaak zo klein en kwetsbaar is, kunnen de gewone bloedonderzoeken die bij volwassenen geen probleem zijn, niet uitgevoerd worden bij te vroeg geboren en pasgeboren baby’s.

Kom naar de couveuse challenge!

Het team van kindergeneeskunde zou het erg fijn vinden als je deze actie steunt. Je kunt online doneren op de website van All4Small, of kom op woensdag 31 oktober tussen 5.00 - 15.00 uur naar de Binnentuin van CWZ. Je kunt daar de couveuse challenge 'live' bekijken en je gift doneren in de grote couveuse. Kinderen die langskomen krijgen een kleinigheid. Na de challenge mogen kinderen in de couveuse tot 17.00 uur (1 tegelijk). Graag tot ziens!

Op een rij:

  • Datum: woensdag 31 oktober
  • Tijd: 5.00 - 15.00 uur
  • Locatie: CWZ, Weg door Jonkerbos 100, Nijmegen
  • Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig
  • Vragen of contact: couveuseafdeling A32