Cheque van €3.000,- en €500,- voor dialysepatiënten CWZ

21 december 2017

Vrienden van CWZ heeft twee prachtige cheques van €3.000,- en €500,- ontvangen voor de dialysepatiënten van CWZ. Gerard Buurman overhandigde de cheques namens de dialysevereniging CWZ en Stichting Vraag en Aanbod Wijchen.

Blij verrast

7 december overhandigde Gerard de cheques aan hoofd dialyseafdeling Marjolein van Donk, dialyseverpleegkundigen en bestuursvoorzitter a.i. Hans Broertjes. Gerard: 'Wij zijn er voor de patiënten. Met deze donatie hopen wij dat de dialysepatiënten door het bewegen gezonder blijven.' De dialyseafdeling is blij verrast met het mooie bedrag. 'Bewegen is ontzettend belangrijk voor onze patiënten. Met dit bedrag kunnen we nu ook een virtueel systeem aanschaffen voor onze dialyseafdeling in Druten. Dat is hartstikke fijn!' aldus Marjolein.

Bewegen tijdens dialyse

Dialysepatiënten zijn door hun ziekte vaak moe en hebben minder spierkracht. Bovendien zijn ze veel tijd kwijt aan hun behandeling: gemiddeld 3 keer per week liggen ze 4 uur in een stoel of bed. Genoeg bewegen lukt dan niet. Bewegen tijdens de dialyse is dé oplossing. Het maakt de behandeling effectiever, de bloeddruk daalt minder en de patiënt heeft minder last van kramp. Daarnaast is het voor mensen het een leuke afwisseling. Bewegen helpt om de tijd, die soms voorbij lijkt te kruipen, te versnellen.

Vrienden van CWZ

Bewegen tijdens dialyse is één van de goede doelen van Vrienden van CWZ. De stichting zet zich in voor extra voorzieningen en activiteiten die het welzijn van patiënten vergroten. Stichting Vrienden van CWZ helpt die te realiseren met steun van bedrijven en donateurs.